FTX en medveten ”falsk-flag”-operation?

Den kollapsade kryptovalutabörsen FTX är fortfarande ett föremål för ”en aktiv och pågående utredning” av Bahamas myndigheter. Många menar att företaget medvetet byggdes upp och försatts i konkurs av finanseliten för att rasera allmänhetens förtroende för kryptovalutor.

FTX var tills nyligen en av världens största kryptovalutabörser och har sitt huvudkontor i Bahamas. Företaget försatte sig i konkurs den 11 november vilket ledde till att krytpovalutor till ett värde av 8 miljarder dollar försvann. Valutabörsen är nu ett föremål för olika brottsutredningar av myndigheter från USA och Bahamas.

Igår, söndag 27 november, sa Bahamas justitieminister Ryan Pinder att landets polismyndighet kommer ”fortsätta att utreda fakta och omständigheter kring FTX:s insolvenskris och eventuella brott mot Bahamas lagstiftning”.

Fakta: Vad är insolvens?
Ett aktiebolag är insolvent om det saknar förmåga att betala förfallna skulder och denna förmåga inte endast är tillfällig. Ett annat ord för insolvens är obestånd.

Kändisen Tristan Tate hävdar att finanseliten ligger bakom

I en uppmärksammad video på Instagram hävdar Tristan Tate att finanseliten ligger bakom FTX-skandalen, och att det egentligen skulle vara en falsk-flag operation (Eng: false-flag operation).

Hela videon kan du även se på Youtube nedan.

Vad innebär en ”falsk-flagg”-operation?

En ”falsk-flagg”-operation innebär att man själv genomför en attack, anklagar sin motståndare för att ligga bakom angreppet och får därmed ett moraliskt och (ibland) juridiskt incitament för att ge sig på den motståndare som egentligen inte alls stod bakom attacken.

Det många menar är alltså att finanseliten hela tiden haft en plan om att bygga upp FTX till en av de största valutabörserna i världen. När sedan företaget nått punkten då man förvaltar krytovalutor för miljarder dollar, raserades hela projektet medvetet. Syftet med hela operationen är att avsiktligt förstöra allmänhetens förtroende för kryptovalutor.

Efter FTX-skandalen har nu många inom finanseliten pekat på hur osäkra kryptovalutor är. Dels för att allmänheten inte ska sluta använda det som kallas ”Fiat-pengar”, det vill säga pengar som skapas genom skuldsättning till finanselitens privatägda banker. Men också för att finanseliten via världens stater planerar att lansera egna digitala kryptovalutor. När dessa statligt ägda kryptovalutor släpps på marknaden vill finanseliten inte ha någon konkurrens.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter