Fullvaccinerade Anthony Fauci smittad av Covid-19

USA:s medicinske chefsrådgivare Anthony Fauci har insjuknat i Covid-19 trots fyra doser vaccin och två boosters

President Joe Bidens höste medicinske rådgivare, direktören för National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAD, Anthony Fauci, testade under gårdagen positivt för Covid-19.

Den 81-åriga experten på infektionssjukdomar, som för många har blivit ansiktet utåt för den amerikanska statens hantering av Covid-19, har smittats av sjukdomen och upplever milda symtom, uppger National Institutes of Health i ett offentligt uttalande. Fauci har hittills tagit fyra vaccindoser och fått två boosters.

Chefsrådgivaren ”kommer att isolera sig och fortsätta att arbeta hemifrån,” sa NIH och tillade att han inte nyligen har varit i nära kontakt med Joe Biden eller andra högre regeringstjänstemän. Faucis Covid-19-fall kommer dagar efter att USA:s folkhälsominister, Xavier Becerra, testade positivt igen, tre veckor efter hans första infektion.

Bland de amerikanska massmediernas skriverier om den medicinske chefsrådgivarens insjuknande finns både vädjanden om att respektera dennes sjukdomstillstånd, samt mer ironiska uppmaningar om att en femte vaccindos förmodligen är vad som krävs för att minska risken att bli smittad nästa gång.

I maj sa Fauci till CNN att han skulle avgå som chefsrådgivare för Vita huset om Donald Trump – som är en frekvent kritiker av rådgivarens pandemihanteringsförslag – blir omvald som USA:s president i valet 2024.

I en intervju med Fox News i början av juni berättade Fauci att Biden-administrationens ansträngningar att återinföra masktvång på flygplan och tåg inte handlar om att begränsa smittspridning utan om att bevara ”auktoriteten” avseende folkhälsobeslut.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter