Fyra gripna – skulle kidnappa minister

Fyra personer som misstänks tillhöra den organiserade brottsligheten har gripits misstänkta för att ha planerat att föra bort Belgiens justitieminister Vincent Van Quickenborne.

I lördags meddelade åklagare att polisen ökat säkerheten kring Van Quickenborne på grund av ett ”allvarligt hot” och att tre personer, 20, 29 respektive 48 år, gripits i Nederländerna. Belgiska myndigheter har begärt dem utlämnade.

TT uppger att ministern tycks lägga skulden på ”knarkmaffian” i ett videomeddelande som sänts i den statliga tv-kanalen RTBF.

Under söndagen ska ytterligare en person ha gripits i Nederländerna. Enligt uppgifter från ”en rätrslig källa” ska ett automatvapen ha hittats i ett fordon som var placerat nära ministerns hem i staden Kortrijk, där han också är borgmästare.

”Min familj och jag är i säkerhet. Vår kamp mot organiserad brottslighet fortsätter. Med större mankraft och resurser än någonsin”, skriver Van Quickenborne på Twitter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter