G20-mötets deklaration: Vill införa vaccinpass

För att ”underlätta internationellt resande”

När världens ledare möttes på G20-mötet på Bali i veckan kom de överens om att föreslå obligatoriskt införande av vaccinationsbevis vid internationella resor. Detta ska föreslås vid WHO:s nästa ”Världshälsomöte”. Att dessa ledare inte släpper greppet om den fråga som sedan länge borde vara död, menar visa visar på att det inte är beskyddet av folket som är det viktiga.

På G20-mötet den 15-16 november kom deltagarna överens om en deklaration som nämner att de anser att vaccinationsbevis ska bli obligatoriskt för världens medborgare för att ”underlätta internationellt resande”. Man vill även sträva efter kompatibilitet mellan de system som validerar vaccinationsbevisen, det vill säga att man ser till att det finns internationella tekniska lösningar så man kan läsa av digitala vaccinationskoder i alla länder.

Indonesiens hälsominister Budi Gunadi Sadikin var den som efterlyste ett ”digitalt hälsointyg som använder WHO:s standarder” och uppmanade G20-deltagarna till internationellt samarbete för framtida pandemiåtgärder.

”Vi bekräftar vikten av gemensamma tekniska standarder och verifieringsmetoder inom ramen för IHR (2005) för att underlätta sömlösa internationella resor, interoperabilitet och erkännande av digitala och icke-digitala lösningar, inklusive vaccinationsbevis.” – utdrag ur dokumentets punkt 23.

Kommer presenteras för WHO

G20-länderna har kommit överens om detta digitala certifikat med hjälp av WHO:s standard, och vi kommer att lägga fram det vid nästa världshälsoförsamling i Genève som en revidering av den internationella hälsoregleringen – Budi Gunadi Sadikin, Indonesiens hälsominister

Hot mot friheten

Kommer detta bli verklighet, vilket definitivt är dessa ledares avsikt – då förändras våra fri- och rättigheter för alltid. När fler och fler bevis kommer fram, dels om den bristfälliga nyttan med att ta vissa vaccin, dels de allvarliga konsekvenser som, i synnerhet covidvaccinet fått, framstår det som huvudlöst att föra på tal att indirekt tvinga människor att vaccinera sig genom att införa ett vaccinpass.

Användare på social medier upprörda

På olika sociala medier upprörs nu folk över det odemokratiska förslaget. Här nedan två exempel från Twitter, vara det första påpekar att pressen inte har varit så alert med att rapportera om detta.

”G20 – BREAKING: Ledarna har just undertecknat en deklaration där det står att vaccinpass kommer att införas för att ”underlätta” alla internationella resor.
Detta innebär alla vaccinationer som WHO anser att du bör få.
Det ändrar dina rättigheter och friheter för alltid.
Tystnad från medierna.”

”Om du har vaccinerats eller testats på rätt sätt kan du röra dig…
Vi kommer att lägga fram [detta digitala certifikat enligt WHO:s standard] vid nästa världshälsoförsamling som en revidering av de internationella hälsoreglerna”

Indonesiens hälsominister Budi Gunadi Sadikin

Indonesiens hälsominister (och fd bankir) Budi Gunadi Sadikin.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter