Gängkrig får anhöriga att fly tillbaka till hemlandet

I och med det blodiga gängkrig som nu pågår i Sverige, väljer många av de anhöriga till gängledarna att lämna Sverige.

Det pågående mångkulturella gängkriget inom det kriminella nätverket Foxtrot, har gjort att anhöriga till de rivaliserande gängledarna, Rawa ”Kurdiska räven” Majid och Ismail ”Jordgubben” Abdo, väljer att lämna Sverige, rapporterar Aftonbladet.

– De lämnar landet på grund av att de är rädda på grund av hotbilden som finns mot dem, säger en uppgiftslämnare till Aftonbladet. Det finns även uppgifter om att barn inte dyker upp till skolan, utan har körts till flygplatsen av sina föräldrar för att lämna landet.

Båda de två ledarna ska befinna sig i Turkiet och enligt uppgifter till Aftonbladet är dit som de anhöriga åker. Det framgår inte om personerna härstammar från Turkiet eller har turkiskt medborgarskap, men Majid har turkiskt medborgarskap och Abdo ska nyligen ha fått det.

Tidigare har flyktingar kommit från Turkiet till Sverige, för att söka asyl. Enligt statistik från Migrationsverket har 40 personer med turkiskt medborgarskap sökt asyl i Sverige under vecka 35-37. Nu verkar snarare det omvända gälla, där folk flyr från Sverige till Turkiet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter