Gängledarens åklagarkusin åtalas för brott

En före detta socialdemokratisk politiker åtalades i dagarna misstänkt att i sin roll som åklagare ha läckt uppgifter till släktingar. Åklagaren – som heter Rahima Ortac – är kusin med den ökände gängledaren Ismail Adbo, som i media kallas för ”Jordgubben”.

Nyligen uppdagades en skandal inom åklagarväsendet, och nu åtalas åklagaren Rahima Ortac misstänkt för att ha läckt känsliga uppgifter om brottsutredningar till sina kurdiska släktingar. Ortac är kusin till gängledaren Ismail Abdo, som är ”Kurdiska räven” Rawa Majids störste rival.

Till tidningen Samnytt säger chefsåklagaren Lars Morand att Ortac har ”läckt uppgifter till anhöriga”, men han tror inte att påföljden blir särskilt sträng trots att brottet inte är ringa.

Detaljerade uppgifter

Enligt åklagaren begicks det första brottet under föregående år, i samband med att Ortac fått ett gängrelaterat ärende på sitt bord. Fallet gällde en mordbrand i mångkulturella Farsta. Ortac tar enligt åtalet bilder av sin datorskärm och berättar för en släkting vilken person som greps misstänkt för attacken. En tid senare skickar Ortac detaljerade uppgifter om ett mord i mångkulturella Alby.

Att Ortac är kusin med gängledaren Abdo uppmärksammades redan förra året, och polisen misstänkte snabbt att kvinnan läckte information. När polisen gjorde en husrannsakan hittade de åklagarens telefon och kunde konstatera att konversationerna ägt rum.

Var SSU-politiker

Samnytt kan nu avslöja att Ortac tidigare var kommunfullmäktigeledamot i Uppsala, och att hon har suttit i styrelsen för ungdomsförbundet SSU. Trots att hon valde att bli åklagare uppgav hon i tidningen Arbetet att hon aldrig ”känner sig trygg” när hon ser poliser.

Ortac åtalas för två fall av brott mot tystnadsplikten, men nekar till brott.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Vad säger nu ni fantastiskt goda människor, som sett till att dessa parasiter fått välla in och förstöra vårt samhälle? Kanske de vanliga hjärndöda sosseursäkterna: ”Vi såg det inte komma”, ”Vi har varit naiva”.
    Vi som varnade, säger, – vad va det vi sa skulle hända?
    Ni ”godhjärtade” skall fråntas ert medborgarskap, för ni agerar bevisligen för andra än svenskar, på bekostnad av svenskar. Förräderi, heter detta, och bestraffas självklart.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter