Gangsterliv: Veckan inleds med tre attentat

Tidigt i natt utfördes sprängningar mot bostadshus i två städer, Ale norr om Göteborg och centrala Jönköping. En lägenhet i Märsta blev också beskjuten med flera skott under morgonen.

03:05 i natt fick polisen larm om att det hade sprängts på Skårdalsvägen i Ale kommun. En polisinsats startades omedelbart med flera enheter och när polisen kom till platsen kunde man konstatera att ytterdörren var delvis söndersprängd.

– Avspärrningen har hävts och vi avvaktar resultatet av den tekniska undersökningen, säger polisens förundersökningsledare Hannah Sutherland till Frihetsnytt när vi når henne vid 14:20 på eftermiddagen.

– Vi har inte gripit någon ännu och vi tar tacksamt emot tips från allmänheten på telefonnummer 114 14 om någon sett något, tillägger hon.

Två personer befann sig i huset när detonationen ägde rum, men ingen ska ha skadats fysiskt. Ingen person är i nuläget gripen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts med anledning av det inträffade.

Sprängning även i Jönköping

Exakt en timme tidigare, 02:05, inkom flera larm om sprängning i Jönköping på Björngränd 8, i en fastighet med 30 boende varav ett flertal vaknat av explosionen och ringt polisen.

På plats kunde polisen konstatera att entrédörren och hissen till fastigheten hade kraftiga skador orsakade av någon form av detonation.

Fastigheten spärrades av och lägenheterna närmast explosionen kontrollerades för att undersöka om det fanns skadade, vilket det så vitt känt inte gör. Busstrafiken i området leddes om.

Polisens tekniker stöttades under morgontimmarna  av det nationella bombskyddet för att utreda vad det är för typ av detonation som inträffat. Bombskyddet hade vid sjutiden på morgonen gjort klart sitt arbete och lämnat platsen. Avspärrningarna har hävts. Arbetet fortsätter med vidare spårsäkring och informationsinhämtning.

”Som vanligt är allmänhetens iakttagelser av största vikt. Låt polisen avgöra vad som är viktig information och var inte rädd för att störa. Det är ofta lätt att tro att det man själv känner till är känt av många. Så är det oftast inte”, förmanar polisen på sin hemsida.

…och skottlossning mot lägenhet

I Valsta, en del av Märsta norr om Stockholm, avlossade okända gärningsmän flera skott in i en lägenhet strax efter midnatt. I lägenheten befann sig flera personer, men ingen har blivit träffad.

Polisen genomförde en stor insats i Märsta under morgontimmarna. Helikopter, insatsstyrkan och hundpatruller sökte efter misstänkt gärningsman. Flera vittnen ska ha förhörts och film från övervakningskameror gåtts igenom. Men även i detta fall är det hittills utan framgång – ingen misstänkt gärningsman har gripits.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter