Gärna allmänhetens åsikter men bara om de är ”rätt”

I Irland ville ett offentligt samråd ge invånare möjlighet att lämna synpunkter kring hur man ska ta itu med ”hatretoriken” i landet. Tills majoriteten sa att de faktiskt föredrar yttrandefrihet.

Irland ville att allmänheten skulle få lämna sina synpunkter på ett lagförslag gällande censur kring så kallad hatretorik. Ett offentligt samråd genomförde en analys av de 3 597 svar som inkom och hela 73 procent av dem motsatte sig genomförandet av en lag om hatretorik, rapporterar Reclaim the Net.

Många av de som besvarade enkäten ansåg att yttrandefriheten endast bör begränsas i fall där det handlar om anstiftan till våld eller trovärdiga hot. En person sa: ”Jag blir ofta förolämpad av regeringen – men de har rätt till sin åsikt, precis som jag.” En annan betonade vikten av yttrandefriheten framför att skydda känsliga personers känslor.

Trots det tydliga motståndet valde den irländska regeringen att gå vidare med lagförslaget och angav det stora antalet svar som skäl för att gå vidare.

Den gångna veckan röstades lagförslaget igenom av en betydande majoritet i underhuset, med 110 röster för och endast 14 röster emot. Beslutet att gå vidare med lagstiftningen, trots allmänhetens utbredda ogillande, väcker frågor om hur effektivt det offentliga samrådet är och om regeringens vilja att ta itu med medborgarnas oro, skriver Reclaim the Net.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Detta är ju republiken Irland , men jag minns Nordirlands stridbare pastor Ian Paisley . När han talade så var det inte med en retorik som skulle accepteras idag.
    Fast på gamla dagar lugnade han ner retoriken och kom in i både det lokala parlamentet och EU.
    Men makten är mycket mer förtryckande numera , det märker på på t.e.x hur GB:s Tommy Robinson behandlats.

  2. Att prata öppet om det som globalister bestämt vi skall tycka är helt ok! ”Alla ska mé” som sossarna säger och fan ta dig om du tycker annorlunda än vad som är bestämt. Då blir du censurerad inom ramen för den globala idén av hur frihet definieras!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter