fredag, 9 december

Gates-finansierat varuhus nedbränt av upproriska bönder?

Ett distributionscenter tillhörande varuhuskedjan ”Picnic” brann ner i Nederländerna under gårdagen. Nu spekuleras det i om branden är kopplad till bondeupproret i landet.

Flera medier pekar på det nedbrunna varuhusets samröre med Bill Gates och dennes stöd för att krossa Europas köttbönder.

Branden började i Picnics lokaler i Almelo i östra Nederländerna under natten till måndagen och brann sedan fram till morgonkvisten. Byggnaden totalförstördes.

Enligt Newsweek, som i sin tur hänvisar till den nederländska finanstidningen Quote, drog bolaget in 600 miljoner euro till en investeringsfond förra året, där lejonparten kom från Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Fonden var avsedd för företagets expansion över Europa, särskilt Tyskland och Frankrike.

Bill Gates har under de senaste åren köpt upp enorma arealer jordbruksmark och är nu den största jordägaren i USA. Han har samtidigt stöttat kampanjer för att krossa traditionella bönder genom orimliga pålagor i det förmenta syftet att ”rädda klimatet” och varnat för att kopruttar kommer att leda till ett globalt Harmagedon. Lösningen är enligt Gates att vi alla börjar äta syntetiskt kött som den ultraglobalistiska mångmiljardären lägligt nog själv tillhandahåller.

Picnic fokuserar på matvaror såsom syntetiskt kött skapat i laboratorier och distribuerar dagligvaror med små elbilar, enligt Document.no som även uppger att demonstranter under protesterna i Nederländerna själva har pekat ut Bill Gates som medansvarig till att ha pressat fram den lagstiftning som fått bönderna att resa sig.

I sociala medier spekuleras det nu i om det kan vara sympatisörer till bondeupproret som helt enkelt bestämt sig för att bränna ner det Gates-kopplade varuhuset, liksom bönder i forna tider brukade bränna ner fogdens borg när överhetens förtryck blev alltför påträngande.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:08:07

Vi kör på tills vi knäcker dem!

00:05:54
00:13:39

”Stoppa maktmissbruket!”