George Floyds anhöriga stämmer Kanye West

Den amerikanska traditionen att använda det korrumperade rättsväsendet i politiska syften och för personlig vinning upprätthålls av George Floyds anhöriga.

SVT uppmärksammar idag hur George Floyds före detta partner, Roxie Washington, har stämt Kanye West efter att denne sagt att Floyd dog till följd av en överdos. Nu vill hon ha 250 miljoner dollar av West.

Falskt eller sant?

Huruvida George Floyd dog av en överdos eller inte är omtvistat. Nästan överallt på nätet hävdas det att detta är helt falskt. Det stämmer inte.

Newsweek medger i en faktakoll att Floyd hade så mycket fentanyl i kroppen att det bidrog till hans död, även om man bedömer påståendet att han dog av en överdos som ”mestadels falskt”.

Det är känt att Floyd började upprepa sina berömda ord ”I can’t breathe” innan han blev nedbrottad av poliserna och att rättsläkaren sade att han inte hade blivit förvånad ifall Floyd hade hittats död i sitt hem av en överdos, med den mängd narkotika han hade i blodet. Han bedömde ändå att den direkta dödsorsaken var polisiärt övervåld. Huruvida denna bedömning berodde på hans medicinska expertis eller på det enorma trycket på honom att komma fram till ”rätt” slutsats står förstås skrivet i stjärnorna.

Det har gjorts jämförelser mellan George Floyds död och vita offer för polisvåld. Ett exempel är Justine Diamond, en laglydig vit kvinna som oprovocerat sköts ihjäl av den somalisk-amerikanske polismannen Mohamed Noor. Noor fick fem års års fängelse – en femtedel så mycket som Derek Chauvin fick, trots att Chauvin brottade ner en förhärdad brottsling med exakt samma teknik som rutinmässigt används av amerikanska poliser, och högst sannolikt inte insåg att George Floyd var i så dåligt skick på grund av sitt narkotikamissbruk att det riskerade att sluta olyckligt.

Justine Diamond. Foto: privat via Global News

Frihetsnytt bedömer påståendet att Floyd dog av en överdos som ”obevisat/omtvistat”, men konstaterar framförallt att det är en mörk dag för yttrandefriheten när det är olagligt, eller kan resultera i mångmiljonbelopp i skadestånd, att ifrågasätta vad som ”slagits fast” i en domstol.

Domstolar används för att tysta debatt

Per capita har USA det högsta antalet stämningar i världen och det näst högsta antalet jurister, endast överträffat av Israel. De skadestånd som betalas ut är ofta astronomiska i jämförelse med andra länders, och många advokater försörjer sig uteslutande på att ta ut en viss procent av skadeståndet vid en framgångsrik stämning.

Det har blivit allt vanligare att stämma människor för saker de sagt snarare än saker de gjort. Nyligen tystades och ruinerades konspirationsteoretikern Alex Jones för att han satt strålkastarljuset på vad han trodde var ett ”teatermord” på skolelever i en amerikansk skola, med syfte att stödja propagandan för restriktivare vapenlagar.

I samma uttalande där Kanye West fällde sin kommentar om George Floyd gick han även till förnyad attack mot judar, som han anser ”har ägt den svarta rösten” alldeles för länge och som han menar kontrollerar Black Lives Matter-rörelsen, uppger Fria Tider. Som bland andra Nya Tider belyst, har BLM mycket riktigt haft ett starkt stöd från stenrika globalister, bland annat George Soros nätverk, vilket ibland lett till slitningar mellan afroamerikaner och judar då de svarta tyckt att judarna behandlat dem som redskap.

George Floyds anhöriga är redan långt ifrån fattiga då de fått 27 miljoner dollar i skadestånd från delstaten efter att polisingripandet mot bedragaren och rånaren Floyd slutade med dennes död.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter