George Soros försök att vinna tillbaks latinogrupper nära att misslyckas

Demokraterna och George Soros gör desperata försök att köpa upp spanskspråkiga radiokanaler för att vända det rekordlåga stödet bland latinamerikaner.

I veckan annonserades att 18 spanskspråkiga radiostationer, inklusive den kända antikommunistiska stationen Radio Mambí har sålts till en mediegrupp som finansieras av George Soros. Sedan i onsdags har demonstranter samlats utanför Univisións kontor i Miami för att protestera mot den aviserade försäljningen.

Protesterna inträffade efter att Assembly for the Cuban Resistance, en koalition av kubanska frihetsorganisationer som verkar både på Kuba och i exil, höll en presskonferens på onsdagen där de uttryckte starka fördömanden av globalistmiljardärens senaste drag för att tysta antikommunistiska röster. Ett nybildat företag kallat ”Latino Media Network” som finansieras genom en av George Soros kapitalfonder gick in för att köpa de 18 radiostationerna från mediekonglomeratet TelevisaUnivisión.

Latino Media Networks chef är den före detta Obama-kampanjledaren Stephanie Valencia och den vänsteraktivisten Jess Morales Rocketto – har sagt att de hade för avsikt att ”balansera” programmeringen på de köpta stationerna för att bekämpa ”desinformation” som amerikanska vänsterorganisationer beskyller för Demokraternas sjunkande stöd bland latinamerikaner i USA.

Bland finansiärerna till Latino Media Network finns en fond som heter Lakestar Finance, som finansieras av George Soros. Demonstranter utanför Univisións högkvarter i Miami dök upp med skyltar med texten ”störta kommunismen” och ”RADIO SOROS.” En skylt visade en illustration av Soros med en hammare och skära, den internationella symbolen för kommunism. Folkmassan rapporteras till övervägande del vara kubansk och viftade också med kubanska flaggor i en rapport som Univisións lokala medlemsförbund sände om protesterna mot det egna företaget.

Det föreslagna köpet av dessa spanskspråkiga radiostationer följer efter flera månader av opinionsundersökningar som alla visar på en närmast total kollaps i latinamerikanskt stöd för Demokraterna.

Allmänhetens invändningar

Försäljningen kommer inte att vara slutgiltig förrän Federal Communications Commission, FCC, godkänner den. FCC tillåter allmänheten att lämna in klagomål på sin webbplats och det planerade köpet kommer sannolikt att möta betydande motstånd från radiolyssnare.

I ett öppet brev som skickades till FCC från en grupp republikanska senatorer sa de att förvärvet som finansierats av George Soros, är ett försök att utöva politisk kontroll över USA:s spansktalande minoritet, som just nu vänder sig mot Demokraterna i rekordantal.

I sitt brev tog republikanerna upp oro över det nybildade mediebolaget, inklusive dess totala avsaknad av att driva radioverksamhet, såväl som ”den potentiella inblandningen av utländsk finansiering.” FCC:s regler förbjuder utländskt ägande av inhemska radiostationer. Slutmålet med detta köp är att ”översvämma etern med propaganda med hopp om att lura lyssnare så att de kan tysta effektiva konservativa röster som utmanar deras subversiva propaganda. Allt övertagande av denna skala och hastighet, särskilt när kritiska frågor kvarstår om LMN och dess brist på operativ erfarenhet, måste analyseras med extraordinär granskning”, avslutades brevet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter