Ghislaine Maxwell placerad på självmordsbevakning

Jeffrey Epsteins före detta älskare ställs på självmordsbevakning strax innan domen ska verkställas

I ett brev till domare Alison Nathan den 25 juni informerade en av Ghislaine Maxwells försvarsadvokater, Bobbi Sternheim, domstolen om att Maxwell satts på självmordsbevakning i går av Manhattan Detention Center och att denna ”nya utveckling” kan ”kräva uppskjutande av tisdagens straffprocess.”

Sternheim fortsatte med att skriva, ”Maxwell kan inte tillåtas inneha och granska juridiska dokument och är inte tillåten att ha papper eller penna. Detta har hindrat henne från att förbereda sig för straff.” Advokaten uppgav att detta gjordes ”utan att ha gjort en psykologisk utvärdering och utan motivering.”

Hon fortsatte med att säga: ”Ms. Maxwell togs abrupt bort från den allmänna befolkningen och återvände till isoleringscell, denna gång utan kläder, tandkräm, tvål, juridiska papper, etc. Hon fick en ”självmordsmocka” och får några ark toalettpapper på begäran. I morse utvärderade en psykolog Ms. Maxwell och fastställde att hon inte är självmordsbenägen.” Även Sternheim instämmer och har bestämt sig för att Maxwell inte är självmordsbenägen.

Hon avslutade brevet med: ”För närvarande kan hon inte förbereda sig för straff. Om Maxwell är kvar på självmordsbevakning, förbjuds att granska juridiskt material innan domen fälls, blir sömnberövad och nekas tillräckligt med tid för att träffa och konferera med ombud, kommer vi formellt att på måndag idka för ett uppskov.”

Skyller på Epstein

Den 15 juni lämnade försvaret in ett 36-sidigt memorandum som i huvudsak ber Nathan att ta det lugnt med sin klient. Under mycket av de 36 sidorna lägger försvaret skulden på den nu avlidne Jeffrey Epstein, som var Maxwells arbetsgivare och romantiska partner, och hänvisade till honom som ”den centrala figuren”, ”hjärnan” och ”den främsta missbrukaren”.

Epstein dog i sin fängelsecell och den officiella dödsorsaken var självmord genom hängning. Därutöver finns ett stort antal bedömare som anför teorier om att Epstein blev mördad eftersom han antas ha vetat ”för mycket” om de politiker och företagsledare som omfattades av hans systematiska utpressningsverksamhet genom sexuella hållhakar.

Foto: Wikipedia/ Marc Nozell from Merrimack, New Hampshire, USA

Under de senaste tio dagarna har advokater på båda sidorna i rättsfallet skickat in begäranden till domaren angående de ”konsekvensuttalanden” som några av Maxwells påstådda offer kan läsa vid domen den 28 juni. Crime Victims’ Rights Act tillåter att sådana uttalanden lämnas till domstolen på straffdagar.

I en annan ny utveckling är Virginia Giuffre, ett av offren som inte vittnade i rättegången men avser att tala inför domstolen, inblandad i en civil rättegång mot Harvards juridikprofessor Alan Dershowitz. Dershowitzs advokater skickade också brev till Nathan den här veckan och bad om att få den civilrättsliga stämningen upphävd om Giuffre skulle tala.

Maxwell befanns skyldig till fem av sex fall av sexhandel i samråd med Epstein den 29 december, efter en månadslång rättegång i federal domstol i New York. Beslutet om självmordsbevakning har redan skapat de förväntade spekulationerna om att även Maxwell kan komma att undfly sitt straff på samma sätt som Epstein.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter