Glada midsommarnyheten för (nästan) hela Sverige

Trots en osäker prognos tidigare i veckan ser det ut som att nästan hela landet får solsken under årets viktigaste högtid. Även om mindre bakslag väntas under Midsommardagen nalkas sannolikt sol och värme därefter.

Högtrycksrygg ger soligt väder

Tidigare i veckan såg prognosen länge mörk ut för delar av Sverige. Detta ser dock ut att ändras då en högtrycksrygg vuxit in över stora delar av landet den gångna natten, säger meteorologen Per Höjgård-Olsen.

Högtrycksryggen – som ser ut att nå långt upp i landet – väntas ge solsken1 för stora delar av landet och temperaturer på uppemot 25 grader på sina håll. Både på torsdagen och Midsommarafton.

Regnet under Midsommardagen (som väntas i stora delar av landet) ser ut att dra vidare relativt snabbt. Foto: Envato

– Vi har gått och väntat på den här högtrycksryggen och det har varit osäkert hur långt upp i landet den skulle nå. Men nu är den här, säger han till TT.

Med några få undantag

Högtrycket ser på Midsommarafton ut att inledningsvis ge soligt väder i södra halvan av Sverige och i Norrlands kustlandskap. I Norrlands inland och fjälltrakterna däremot, kan dagen börja med en del moln. Eftermiddagsskurar är även möjliga i de nordligaste kusttrakterna (Luleå och norrut).

I östra Svealand och Dalarna väntas endast stackmoln medan Värmland och i princip hela Götaland kan förvänta sig sol fram till kvällen.

Det varma, soliga vädret förväntas därefter fortsätta för stora delar av landet även under nästa vecka, med undantag för Midsommardagen som kan innehålla regn på många håll.

  1. Detta utlovas av SMHI enligt deras senaste prognoser. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. En kvinna det ser ljust ut för är Mari Heidenborg , fd. (S) märkt JK som är ökänd för att bl.a delat ut 840 000 till en utländsk man som torterat och våldtagit en rumänsk sköka.

    Mari H blir nu president i Svea Hovrätt .

    Samtidigt har regeringen utsett Katrin Hollunger Wågnert till justitieråd i HD

    enligt Dagens Juridik.

    Varför tillfrågades inte Arne W . som hade passat –klok , erfaren , vettig , kunnig ??

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter