Glada nyheter om torsken i Öresund

Tack vare att man infört restriktioner för torskfisket i Öresund ser det ut som att torsken är på god väg att återhämta sig.

Det finns nu rekordmånga torskyngel i Öresund tack vare det införda trålningsförbudet och restriktionerna för allt torskfiske i området. I år beslöts om ett totalstopp för torskfiske under lekperioden mellan 15 januari till 30 mars i alla danska vatten inklusive Kattegatt och Östersjön på grund av att beståndet sjunkit så kraftigt.

Aldrig sett så många torskyngel

Sedan den stora lektorsken fick leka ostörd, med god tillgång till föda och gömställen utan risk att bli fångad har torskynglen kommit tillbaka stort. Øresundsakvariet på Köpenhamns universitet meddelar nu att torskbeståndet har exploderat i Öresund och åtgärderna lett till önskat resultat.

Under de senaste 25 åren har jag inte sett så många torskyngel i Öresund som i år, säger Jens Peder Jeppesen, marinbiolog och chef för Øresundsakvariet.

Torskbeståndet är dock fortsatt hotat i övriga danska fiskevatten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter