lördag, 1 oktober, 2022

Globalisten Macron officiellt invigd som Frankrikes president

”Ska lösa Ukrainakrisen först”

Emmanuel Macron invigdes för en andra mandatperiod på lördagen. Den tidigare Rothschild-bankiren omvaldes till ytterligare fem år efter en knapp seger mot den nationalisten Marine Le Pen. Under ceremonin sade han att han först tänker vidta åtgärder för att undvika ytterligare upptrappning av Rysslands krig i Ukraina och först därefter fokusera på att främja Frankrike.

Macron, som under hela sitt politiska liv arbetat för att ge EU mer inflytande över Frankrike, påstod i sitt tal att han nu kommer att ”arbeta obevekligt” för att Frankrike ska bli en ”mer oberoende nation”.

Finansmaktens kandidat

För nära hälften av väljarna är Emmanuel Macron arketypen av en globalistisk marionett. Med en bakgrund som tjänsteman i en av Rotschild-klanens investeringsbanker och skolad i World Economic Forums politikersekt Young Global Leaders är det svårt att se Macron som en genuint fransk president. Många frågar sig för vems räkning Macron styr Frankrike, för det franska folket eller för sitt internationella maktnätverk?

Le Pen fick 41%

Motståndet från den franska högern organiseras främst genom Marine Le Pen och hennes Nationell Samling som i det senaste presidentvalet samlade 41% av rösterna, trots att massmedierna, storfinansen och övriga partier bildade en enad front mot henne.

Motståndet mot Le Pen från den traditionella vänstern var mer decentraliserat, men samtidigt mer effektivt. I första omgången samlade kommunisten Jean-Luc Mélenchon häpnadsväckande 22% av rösterna, men efter det har vänsterrörelsen slagit bakut mot vad man upplever som ett val mellan globalism och fascism. I den andra valomgången valde Mélenchon uppenbarligen globalismen i och med att han uppmanade sina väljare att stödja Macron.

Under mellanvalsperioden och första maj-demonstrationerna terroriserades cirka 250 franska städer av extremvänsterns upplopp. Nu riktas även misstankar om att vänsterextrema grupper ligger bakom den senaste tidens samordnade attacker mot telekominfrastrukturen mellan flera storstäder.

Macron erbjöd ingen förklaring av det han beskriver som ”århundradets utmaningar” – men en rimlig bedömning är att hans största utmaning är underkuvandet av den franska folkviljan.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar