Globalisterna rånar svenska folket via vindkraften

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Arne Weinz om hur vindkraften används för att pungslå svenska folket

Sverige har avvecklat sex av de tidigare totalt 12 kärnkraftsreaktorerna, samtidigt som behovet av elektrisk ström ökar i snabb takt. Att ekvationen inte går ihop har svenska folket fått erfara via sina elräkningar som skjutit i höjden.

Kopplingen till den internationella spotmarknaden Nord Pool för elektrisk ström har bara förvärrat situationen eftersom Tyskland i år kommer att stänga de sista tre av sina tidigare totalt 19 reaktorer. Tysklands ekvation går inte heller ihop, särskilt som landet bedriver en konfrontationspolitik mot Ryssland vars naturgas annars skulle ha kunnat lindra smärtan. Det kommer att bli en kall och mörk vinter i många tyska hem. Många industrier kommer att tvingas stänga. Vad detta kommer att leda till törs jag knappt spekulera om.

Men svenska folket behöver dessbättre inte känna någon oro. Vindkraften kommer att leverera istället för den nedlagda kärnkraften. Åtminstone är det vad energiminister Khashayar Farman med uppbackning av miljöminister Annika Strandhäll säger så här inför valet, medan deras chef; statsminister Andersson nickar energiskt. Tyvärr tyder inget på att någon av de tre ens har basala kunskaper om vare sig Sveriges elsystem eller om elproduktion i allmänhet. Inget tyder heller på att de har en aning om hur lång tid projekt av denna karaktär tar i verkligheten.


Utbyggnaden av vindkraften har visat sig vara behäftad med många hinder, förutom att vindkraft av tekniska orsaker ändå aldrig kan bli mer än ett komplement till planerbara kraftkällor som kärnkraft, vattenkraft eller olja- / gaskraft. Ett av många hinder är att bostadsfastigheter som ligger i närheten av vindkraftverk blir osäljbara, vilket innebär en ekonomisk katastrof för husägarna. Ingen vill bo vid fågelkvarnar höga som Eiffeltornet som kastar rusande skuggor, susar och bullrar lågfrekvent med ljus som blinkar om natten. Särskilt inte om man valt att bosätta sig på landet för att för att jaga, fiska och plocka svamp eller bara för att ströva runt med hunden och njuta av naturens frid. För att inte tala om själva byggprocessen då byggandet av de gigantiska betongfundamenten, transporten av de enorma byggelementen och kabeldragningen kräver att nya vägar byggs kors och tvärs genom landskapet.

Vid all annan påtvingad exploatering löser staten eller kommunen ut fastighetsägarna, men så ska inte ske avseende vindkraften, vilket kommer att utlösa mycket starka protester bland de stackars människor som får sina liv och sina privatekonomier sönderslagna.

För att kväva de uppflammande protesterna påstår regeringen att utbyggnaden av vindkraften ska ske långt ute till havs. Realistiska bedömningar säger att det kommer att ta cirka 12 år att genomföra dessa i alla hast påkomna projekt, men jag kan redan nu säga att dessa projekt aldrig någonsin kommer att genomföras (av utrymmesskäl diskuteras inte skälen till detta här).

80% av den svenska vindkraften ägs av utländska intressenter, varav åtskilliga har sina hemvist i skatteparadis. En hel del av dessa ljusskygga bolag kontrolleras av kända svenska riskkapitalister, som via så kallade skattesnurror i decennier har sugit ut svenska folket genom att inte betala skatt på sina vinster (vilket ger dem en otillbörlig konkurrensfördel gentemot skattebetalande konkurrenter). Den största ägaren av vindkraft i Sverige är dock den kinesiska statens kärnkraftsbolag. De utländska vindkraftsinvesteringarna kommer att generera noll skattekronor i Sverige. Ändå får utlänningarna använda det svenska elnätet helt kostnadsfritt. Den enorma kostnaden för kabeldragningen som krävs för att ansluta vindsnurrorna till elnätet kommer att bekostas av svenska skattebetalare och av konsumenterna som får det på räkningen.

Vindkraften är bara en av globalisternas många metoder för att suga ut svenska folket och man kan undra varför regering och riksdag låter detta ske. De andra metoderna för utsugning av svenska folket är mer kända då de stavas FN, EU, WHO, IPCC, SIDA, SEI, UNCTAD, UNICEF, WBG, IMF för att nämna några av de parasiterande organisationerna där politikerklassen åtnjuter löner som gör dem till mångmiljonärer på några få år.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter