Globalistisk kryptobörs tas över av frihetsman

Den klimatextremistiske valutahandlaren Sam Bankman-Fried’s stora kryptobörs FTX har gjort slut på miljarder av sina investerares pengar. För att åtminstone rädda kundernas pengar lämnar Bankman nu över företaget till exilkinesen ”CZ” och hans företag Binance – som utmärkt sig genom att stödja Elon Musks övertagande av Twitter.

Den amerikanska bitcoinbörsen FTX grundades för tre år sedan av Sam Bankman-Fried (”SBF”) med ett startkapital som enligt Reuters uppgick till 16 miljarder kronor. FTX har under de tre åren köpt upp mindre konkurrenter över hela världen och aktiverat sig tungt i politiken. Bankman-Fried är mecenat för demokratiska politiker under förutsättning att de ställer upp på en stenhård coronapolitik. SBF har som sin mission att hindra nästa pandemi och för den politiker som vill ha hans pengar gäller det att inte tvivla på förträffligheten med experimentella vaccin, censur och restriktioner. Fram till i maj i år hade demikratiska politiker till ett sammanlagt värde av 2,4 miljarder kronor nappat på erbjudandet, enligt The Hill. Men i fortsättningen blir det inga fler utbetalningar – pengarna är slut.

Konkurrenten Binance på motsatt linje

Bankman’s kryptobörs FTX har sedan starten satsat på att överflygla rivalen Binance, som grundades två år tidigare av av Changpeng Zhao (”CZ”). CZ var redan vid denna tid branchveteran med erfarenhet från kinesiska OKCoin, som var en ledande kryptobörs tills dess att kommunistpartiet i Kina förbjöd alla sådana företag. CZ är en stor frihetsvän och har låtit Binance satsa motsvarande 5,4 miljarder kronor på Elon Musks projekt att ta över Twitter. Själv anser CZ att yttrandefrihet är ännu viktigare än det han själv har ägnat sig åt, det vill säga friheten att hantera sina egna pengar. Allt enligt Yahoo.

Binance har satsat på konsument- och småspararmarknaden samt gjort sig till världens ledande plattformen för introduktion av nya kryptovalutor. Den nya konkurrenten FTX har istället satsat på derivat – en slags avancerade instrument som är extremt riskfyllda för investeraren och extremt lönsamma för börsen. Dessa had man tänkt introducera på konsumentmarknaden med en reklamkampanj för nästan 10 miljarder kronor, berättar CNBC. Men av detta blir det nu ingenting.

Det ena bolagets småsparare blåste upp det andra bolagets struntvaluta

Binance och FTX har ursprungligen samarbetat och Binance hade satsat stora pengar i ”FTT”, som är FTX’ egen kryptobaluta. Men när CoinDesk för exakt en vecka sedan avslöjade att Bankman-Fried hade använt en investeringsfond som han själv äger för att blåsa upp värdet på FTT tog CZ sin Mats ur skolan – allt enligt Yahoo News.

I söndags berättade CZ detta sina 7,4 miljoner Twitterföljare, vilket gjorde att SBF’s finansiella korthus rasade. Bankman-Fried svarade dagen därpå, i söndags, med ett tweet:
En konkurrent försöker sabotera för oss med hjälp av falska rykten. FTX mår bra och våra tillgångar mår bra.

Ytterligare en dag senare lät det tvärtom. SBF kungjorde sitt djupt kända tack till CZ för att han tar över det krisande bolaget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter