Globalistisk slitning– Centern utpressar Liberalerna

En infekterad strid har uppstått i det globalistiska lägret. Centerpartiet är så upprörda över Liberalernas samarbete med Sverigedemokraterna att partiet vill utesluta Liberalerna ur deras gemensamma EU-grupp. Detta är en strategi för att tvinga Liberalerna att underkasta sig den liberala makten.

Liberalerna och Centerpartiet har som partier länge stått varandra nära och delat grundläggande liberala uppfattningar i exempelvis invandringsfrågan. Efter att Liberalerna inlett sitt samarbete med Sverigedemokraterna har dock relationerna blivit allt frostigare och övergått i direkt fiendskap. Nu gör Centerpartiet allt för att tvinga Liberalerna att ansluta sig till vänsterblocket.

En ny strategi för att tvinga Liberalerna till underkastelse

Emma Wiesner. Foto: Wikipedia/ Centerpartiet (official)/ CC BY 2.0 DEED
Emma Wiesner. Foto: Wikipedia/ Centerpartiet (official)/ CC BY 2.0 DEED

Centerpartiet har kommit fram till en ny strategi för att tvinga Liberalerna att böja sig för partiets vilja. Strategin är att tvinga Liberalerna till underkastelse genom att utnyttja partiernas samarbete i EU. De tillhör både den liberala ALDE-gruppen (Alliansen liberaler och demokrater för Europa).

Centern säger nu att Liberalerna inte efterlever de krav som formulerats i en gemensam deklaration i maj, rapporterar Aftonbladet. Där hade flera partier, inklusive Liberalerna och Centerpartiet, lovat att inte samarbeta med nationalistiska partier.

Centerpartiet menar därför att de nu vill utesluta Liberalerna ur EU-gruppen efter EU-valet, om inte samarbetet med Sverigedemokraterna upphör. Centerns toppnamn i Europaparlamentet, Emma Wiesner, hänvisar bland annat till Kalla Faktas ”granskning” av Sverigedemokraternas sociala medier-arbete, som fått stor uppmärksamhet de senaste veckorna.

En av flera konflikter inom globalismen

Frågan är ett exempel på en av flera konflikter inom globalismen, som inte minst märks inom Liberalerna. Ett annat exempel, som Frihetsnytt uppmärksammade, är att tredjenamnet på Liberalernas lista föreslog att skicka marktrupper till Ukraina. Den kontroversiella åsikten är inte Liberalernas officiella ståndpunkt.

Enligt aktuella opinionsundersökningar är inte svenskarna imponerade av Liberalerna. Det ser inte ens ut som att de kommer klara spärren på fyra procent för att komma in i Europaparlamentet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter