Christian Peterson avslöjar det makthavarna vill dölja

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det goda initiativet – Christian Peterson om arbetet med att avslöja makthavarna.

Christian Peterson är en ung och faktiskt redan prisbelönt (Christian belönades med Svenska journalistpriset 2021) frilansjournalist som har gjort till sin specialitet att granska hyckleriet hos makthavare och andra offentliga företrädare. Christians granskningar har i många fall blivit virala och en av de mest populära är besöket hemma hos den våldsbejakande LO-ombudsmannen Henrik ”Henko” Johansson.

Hösten 2020 började Christian arbeta för alternativmedia men kände sig inte tillfreds med att bara göra vanliga ”soffintervjuer”. Han ville ut på stan för att avslöja hyckleriet.

Christian berättar att det inte är något som helst problem att hitta fall att avslöja, snarare är problemet att det inte finns tid till allt. Han kände att han måste ut och granska hycklande politiker och opinionsbildare, vilket ofta sker genom hembesök.

Metoden med hembesök är kontroversiell och Christian tycker att det är lite oetisk på ett personligt plan, men eftersom arbetsmetoden är godkänd för PK-media, har det gett honom nyckeln till att besvara deras arbetsmetoder.

Vi måste avslöja hyckleriet i Sverige! Det råder ingen brist på det i Sverige, det är bara en tidsfråga att man inte hinner avslöja allting

Christian Peterson

Eftersom PK-media har etablerat ett prejudikat som möjliggör arbetsmetoden, så får vi också använda den. Det är viktigt att vi inom journalistiken har rättvisa villkor, säger Christian.

En av de mest populära granskningarna är hembesöket hos den våldsbejakande LO-ombudsmannen Henrik ”Henko” Johansson. Henko, som är ansvarig för ungdomsfrågor, har hotat barn på sociala medier, så Christian och hans team åkte hem till honom för att fråga om han tycker det är ett lämpligt beteende. Vilket resulterade i en verbalt häftig attack från ”Henko”. Se reportaget här.

PK-media attackerar och hänger ut politiska motståndare när de gjort något men om någon av deras egna på vänsterkanten gör mycket värre saker, då tar de inte upp det, berättar Christian vidare.

Vad är vänsterns och PK-medias strategi med deras uthängningar, frågar vi Christian.

– Offentligt säger de att de bara vill granska och ta reda på hur det faktiskt ligger till när Expo ringer upp deras offer så handlar det bara om att de vill ställa lite frågor, men vi ser ju så glasklart i deras selektiva rapportering att det inte handlar om det, säger Christian. I Rinkeby hade man en sosse-pedofil som inte hängdes ut just på grund av att han var på ”rätt sida”, konstaterar Christian.

Några av Christians avslöjanden har också gett positiva konsekvenser, även om det inte var hans mål, som till exempel den terrorhyllande socialdemokratiske kommunpolitikern Joakim Cederberg-Hake som förlorade sin plats i kommunfullmäktige.

En journalist vill ju bara ta reda på hur det är, säger han. Men visst har jag personliga åsikter. Jag är en opinionsjournalist och det är jag ärlig med från första början. De flesta journalister påstår att de inte har någon agenda, men det har de ju, avslutar Christian.

Christians reportage kan du se bland annat på Exakt24.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter