Godhetssignalerar – nu förbjuds populära låten

Den i grunden opolitiska hitlåten ”L’Amour toujours” har blivit populär bland nationalister världen över. Nu väljer dock Uefa att godhetssignalera och förbjuda låten på samtliga EU-arenor.

Den italienska låten L’Amour toujours ”kuppades” av nationalistiska ungdomar på den tyska semesterön Sylt under våren. Ett videoklipp blev snabbt viralt, där ungdomar sjöng ”Deutschland den deutschen – Ausländer raus!” (på svenska ”Tyskland åt tyskarna – utlänningar ut”), och låten spelades även på Sverigedemokraternas EU-valvaka.

Låten brukade tidigare spelas när det österrikiska landslaget gjorde mål, men inför EM valde det österrikiska förbundet att slopa låten på grund av politiseringen.

”Står för tolerans”

Nu har Uefa (Europamästerskapet i fotboll) valt att godhetssignalera i ett skede där låten blivit omåttligt populär. Enligt Expressen kommer låten rätt och slätt att förbjudas att spelas på samtliga EM-arenor framöver.

Uefa tycks dela det österrikiska fotbollsförbundets syn på låten, som påpekade att de står för ”tolerans, mångfald och integration” när det begav sig.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter