måndag, 26 september, 2022

Google öppnar upp för att radera känslig information

Introducerar nya möjligheter att ta bort känsliga personuppgifter från Google

Google meddelar att de utökar de typer av personlig information som tas bort från sökresultaten för att täcka saker som fysisk adress, telefonnummer och lösenord. Fram tills nu omfattade funktionen mest information som möjliggjorde identitetskapningar och privata bankuppgifter. Men från och med nu kan användare be Google att sluta visa vissa webbadresser som pekar på information som kan leda någon till ditt hus eller ge dem tillgång till dina konton.

Enligt ett blogginlägg kan Google ge människor de nya alternativen eftersom ”internet alltid utvecklas” och dess sökmotor som ger ut ditt telefonnummer eller hemadress kan vara både skakande och farligt. Här är en lista över vilken typ av information Google kan ta bort, med de nya tilläggen i fet stil:

  • Konfidentiella statliga personnummer (ID) som USA:s socialförsäkringsnummer, argentinskt Single Tax Identification Number, etc.
  • Bankkontonummer
  • Kreditkortsnummer
  • Bilder av handskrivna signaturer
  • Bilder på ID-dokument
  • Mycket personliga, begränsade och officiella journaler, som medicinska journaler (används för att läsa ”Konfidentiella personliga journaler”)
  • Personlig kontaktinformation (fysiska adresser, telefonnummer och e-postadresser)
  • Konfidentiella inloggningsuppgifter

Enligt uppgift kommer Google också att ta bort saker som ”utvikta eller intima personliga bilder som laddats upp utan samtycke”, pornografiska deepfakes eller ”photoshoppade” bilder som laddats upp i syfte att utpressa eller förnedra privatpersoner.

Att göra en förfrågan om radering innebär att ge Google en lista över webbadresser som länkar till den personliga informationen, samt de söksidor som visar dessa länkar. Google kommer därefter att handlägga förfrågningen och ta bort söksvaren om innehållet inte bedöms vara av ”allmänt intresse”, som i fallet med information som har ”nyhetsvärde”.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Framåt för tjeckisk opposition

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:50

Nyhetssändning 14 september

Google kan få böta 265 miljarder