Göteborgs politiker uppmuntrar illegal invandring

Anställda i Göteborgs kommun riskerar ingen reprimand om de inte anmäler papperslösa. Detta klubbades igenom med en knapp majoritet och trots att det än så länge inte finns något färdigt lagförslag om anmälningsplikt från regeringen.

När regeringen, tillsammans med Sverigedemokraterna, i augusti lade fram ett lagförslag om att kommuner och myndigheter ska vara skyldiga att rapportera till Migrationsverket och Polismyndigheten när de kommer i kontakt med personer som vistas utan tillstånd i Sverige, möttes de av kritik av bland andra Sveriges kommuner och regioner (SKR), som krävt att alla yrkesgrupper inom kommun och region ska undantas från anmälningsplikten.

Det har Göteborgs kommun, som första kommun i landet, tagit fasta på och klubbat igenom ett beslut, redan innan det finns något färdigt lagförslag, där det bestämdes att ingen anställd inom kommunen begår något olagligt om de inte anmäler papperslösa. Det är Göteborgs rödgröna styre som initierade omröstningen, rapporterar Göteborgs-Posten (GP).

”Politisk teater”

Elisabet Lannfelt, gruppledare för Kristdemokraterna (KD) i Göteborg menar att ”det är märkligt att klubba igenom något som är hypotetiskt och saknar färdigt lagförslag”.

– Jag ser det som en politisk teater som piskar upp oro och vanföreställningar i onödan. Det är anmärkningsvärt att de tar frågan utanför de politiska rummen och drar in de anställda, säger hon.

Rättsstatens principer skadas

Under sammanträdet opponerade sig Sverigedemokraterna (SD) mot de rödgrönas förslag. I protokollet avslutar SD sitt yttrande med:

”Det är bekymmersamt när det finns de som förespråkar att lagar inte behöver följas. Sådan oförståelse för rättsstatens grundläggande principer är skadlig för Göteborgs struktur och säkerhet. Som folkvalda och tjänstemän bör vi visa respekt för de lagar som utgör vårt samhälles grundval och inte späda på en tystnadskultur inom offentlig förvaltning.”

De mobiliserar sina aktivister”

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson, kommenterar nyheten:

Vi ser nu hur de migrantaktivister, som infiltrerat stor delar av myndighetssverige, mobiliseras av sina politiker för att försöka stoppa alla försök att motverka den illegala invandringen. På det här sättet försöker de rödgröna politikerna säkerställa att deras invandringspolitik fortsätter, även om de inte sitter på regeringsmakten. Det är därför det är så otroligt viktigt att sådant här kommer fram, så de inte kan gömma sig genom att hävda att politikerna själva inte delaktiga i aktivismen.

Den statliga utredningen som kommer att lämna förslag till regeringen om lag och anmälningsplikt pågår fram till och med september 2024. Utredarna ska bland annat ”överväga och ta ställning till om vissa situationer, utöver de där det finns rätt till skolgång och sjukvård, ska undantas från en eventuell informationsplikt”.

Dessa politiker röstade för det

Det rödgröna styret inkluderande Centerpartiet i Göteborg som varit delaktiga för att rösta igenom detta beslut består av följande personer:

Ledamöter och kommunalråd

Jonas Attenius (S), ordförande
Daniel Bernmar (V), förste vice ordförande
Viktoria Tryggvadottir Rolka (S)
Blerta Hoti (S)
Jenny Broman (V)
Marina Johansson (S)
Karin Pleijel (MP)

Ersättare och kommunalråd

Johannes Hulter (S)
Marie Brynolfsson (V)
Emmyly Bönfors (C)

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter