Gott initiativ för yttrandefriheten

Debatt i det heta ämnet – Ukrainakriget

Jonas Nilsson på Palaestra Media anordnade ett mycket unikt samtal mellan två män med olika åsikter gällande kriget i Ukraina, varav den ene – David Eriksson var för Ukraina och den andre – Klaus Bernpaintner var på Rysslands sida.  

Samtal och debatt är begravna hos stormedierna idag, därför är det väldigt positivt när Jonas Nilsson och Palaestra Media på eget initiativ skapar ett forum där folket får se och höra ett fritt samtal med individer som är av olika åsikter. 

Vi på Frihetsnytt kontaktade Jonas för att höra mer om hans goda initiativ:

Vad fick dig att ta initiativ till detta samtal? 

– Ukrainakriget har verkligen rört upp många känslor, med all rätt ska tilläggas med tanke på vad som riskeras, och kriget har skapats en tydlig skiljelinje mellan många över hur kriget ska betraktas. Det kändes därför viktigt att låta olika perspektiv komma fram i ett samtalsformat med insatta och sakkunniga personer som ser på det här kriget på lite olika sätt.  

Varför är det viktigt för dig? 

– Samhällsfrågor med väldigt hög insats tenderar till att bli väldigt förenklade i sin framställan, där ingen får ifrågasätta gängse narrativ. Vi såg det med invandringen, Covid-19 och vaccinerna och nu även med Ukraina. När det blir såhär förenklat som etablissemangsnarrativet gör gällande, så blir det också väldigt fördummande, och ett bra sätt att komma ut ur den ekokammaren är samtalet.  

Vad tar du med dig från samtalet? 

– En väldigt intressant aspekt som framgick i samtalet är att både Klaus och David är väldigt nära varandra politiskt, över hur de vill att samhället ska styras och vilka frågor som är viktiga och hur de frågorna ska lösas – men ändå med den gemensamma utgångspunkten till det politiska, hamnar de ändå i ett diametralt motsatt förhållningssätt till hur Ukrainakriget bör betraktas. 

Vi på Frihetsnytt tackar Jonas Nilsson för hans kommentarer och initiativ.

Hela samtalet kan du se här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter