Gott initiativ hjälper hundratusentals utsatta svenskar

Stigande priser på el, drivmedel och mat har tvingat många svenskar på knäna – nu kliver två ungdomar fram med ett lösningsorienterat initiativ.

Frihetsnytt rapporterade tidigare om Stadsmissionens ”Fattigdomsrapport” som indikerade att allt fler personer söker hjälp för att försörja sig i spåren av inflationen och de höjda matpriserna. Enligt rapporten lider upp emot 700 000 människor i Sverige av ekonomisk utsatthet.

Förening delar ut 100.000 måltider

Föreningen Ätbart startades av ungdomarna Mickaël Gayet (19 år) och Gabriel Johansson (27) i syfte att dela ut mat till behövande från butiker och grossister som annars skulle slängas i soporna.

Tillsammans med sina samarbetspartners delar man nu ut nästan 100.000 måltider varje månad. I december 2021 fick föreningen dessutom pris på Svenska Hjältar-galan.

Blågula korset erbjuder hjälp till alla svenskar

Frihetsnytt har tidigare rapporterat om Blågula Korset som är en annan välgörenhetsorganisation som riktar sig mot att hjälpa svenskar. Organisation riktar sig särskilt till svenskar som är hemlösa, äldre, fattiga barnfamiljer och brottsoffer.

Blågula Korsets ordförande Eva Donell kommenterar till Frihetsnytt: ”Ju högre priserna blir desto fler hör av sig för att få hjälp med sin grundläggande försörjning. Utvecklingen är sorglig, men vi gör vårt bästa för att lösa problemen och hjälpa så många vi kan”.

Blågula korset har hjälpt hundratals utsatta svenskar med att få mat, kläder och ekonomiskt stöd. För att skänka en gåva eller ansöka om stöd, läs mer på BlagulaKorset.se

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter