Patrick Moore, en av de som var med och grundade Greenpeace på 1970-talet, anser att miljörörelsen har kapats av den politiska vänstern.
Patrick Moore har låtit Epoch Times göra en sammanställning av en mejlkommunikation mellan honom själv och den sydkoreanska professorn Seok-soon Park, professor i miljövetenskap och miljöteknik vid Ehwa Womans University i Seoul i Sydkorea. I denna förklarar han bland annat hur Greenpeace förändrats ”från en vetenskapsbaserad organisation till en politisk insamlingsorganisation”.
”De är främst inriktade på att skapa narrativ, berättelser, som är utformade för att ingjuta rädsla och skuld hos allmänheten så att allmänheten ska skicka pengar till dem”, skriver Moore.
Moore var själv med och grundade Greenpeace på 1970-talet och när han lämnade organisationen 1986 var han en av Greenpeace Internationals sex chefer.
Samverkar med globalistgrupper
Numera, säger han, är Greenpeace allt annat än någon gräsrotsrörelse, tvärtom verkar den främst ”bakom stängda dörrar tillsammans med andra politiska aktörer i FN, World Economic Forum (WEF) och liknande”. Dessa organisationer är i sin tur i huvudsak politiska till sin natur.
FN:s klimatpanel, IPCC, är ”inte en vetenskaplig organisation. Det är en organisation som består av Meteorologiska världsorganisationen och FN:s miljöprogram”, skriver Moore.
”IPCC anställer forskare för att förse dem med ”information” som stödjer narrativet om klimatkrisen”, menar han.
”Deras kampanjer mot fossila bränslen, kärnenergi, koldioxid, plast och så vidare är missriktade och utformade för att få människor att tro att världen kommer att gå under om vi inte lamslår vår civilisation och förstör vår ekonomi. De har nu negativt inflytande på framtiden både vad gäller miljön och den mänskliga civilisationen.”
Moore menar att vänstern i dag har ”antagit många strategier som skulle vara mycket destruktiva för civilisationen eftersom de inte är tekniskt genomförbara”. Han påpekar vidare – som Frihetsnytt och andra alternativa medier gjort upprepade gånger – att Europas beroende av rysk energi är självförvållad.
”Titta bara på den hotande energikrisen i Europa och Storbritannien, som Putin drar nytta av. Men den är deras eget verk genom att man vägrar utveckla sina egna naturgasreserver, motsätter sig kärnkraft och att man generellt intar en omöjlig ståndpunkt om fossila bränslen.”
Falska narrativ
En av orsakerna till att Moore lämnade Greenpeace var organisationens motstånd mot ämnen som klor och PVC, som han menar var rena skräckpropagandan. Över huvud taget menar han att nästan all insamling till påstådda miljöändamål som organisationen ägnar sig åt bygger på falska narrativ. Något som gäller i än högre grad efter att den omfamnat globalisternas klimatagenda. Han anser att teorin om miljöapokalypsen mest handlar om ”politisk makt och kontroll” och tillägger att han vill visa människor att situationen inte är så negativ som de får höra.
”I dag, i de rikaste länderna, fattar våra föräldrar beslut som våra barnbarn kommer att få betala för. Förutsägelser om att världen går under har gjorts i tusentals år. Inte en enda gång har detta besannats. Varför skulle vi tro på det nu?”
Han menar att den yngre generationen i dag får lära sig att människor inte är värdiga och att de förstör jorden. Den här indoktrineringen har fått dem att känna skuld och skam, vilket han anser är fel sätt att se på livet.
”Väldigt få människor tror att världen inte värms upp. Dokumentationen visar tydligt att världen har värmts upp sedan omkring år 1700, 150 år innan vi började använda fossila bränslen. År 1700 nåddes kulmen av den lilla istiden som var mycket kall och orsakade dåliga skördar och svält. Innan dess, cirka år 1000 e.Kr., var det den medeltida värmeperioden då vikingarna bedrev jordbruk på Grönland. Innan dess, omkring år 500, var det århundradets mörkaste period, och innan dess var det den romerska värmeperioden då det var varmare än i dag och havsnivån var 1–2 meter högre än i dag.”
Moore beskriver demoniseringen av koldioxid som ”helt absurd”, och tillägger att koldioxid är grunden för allt liv på jorden och att dess koncentration i atmosfären i dag, även med ökningen, är lägre än den varit under en större del av livets existens.
Han påpekar även att Ryssland, Kina och Indien utgör 40 procent av mänsklighetens befolkning, och de ställer sig inte bakom agendan mot fossila bränslen.
”En annan stor ironi är att många länder med det kallaste klimatet, såsom Kanada, Sverige, Tyskland och Storbritannien, är de som är mest oroade över uppvärmningen. Den genomsnittliga årstemperaturen i Kanada är exempelvis -5,35 grader Celsius”, påpekar han.
Moore tror inte heller på att plast är någon miljöfara att tala om.
”Naturligtvis säger de å ena sidan att plast aldrig kommer att brytas ned, men å andra sidan säger de sedan att den snabbt kommer att sönderfalla till mikroplaster, som naturligtvis är lägligt osynliga så att ingen kan se eller kontrollera detta själv. Så smart!”
”Föroreningar är vanligtvis giftiga eller skadar liv. Plast är helt enkelt skräp vid sidan av vägen. Den skadar ingenting. Ett undantag är kasserade fiskenät. Inte för att de är av plast, utan för att de är formade för att fånga fisk. Miljöorganisationer borde samarbeta med fiskeindustrin så att man slutar att kasta skadade nät i havet och istället tar tillbaka dem till hamnen där de kan återvinnas, användas i en anläggning för energiutvinning eller kasseras på ett säkert sätt”, menar han.