Greta Thunberg deltog i vänsterextrema kravaller

Under helgen hamnade polis och vänsterextremister i handgemäng vid den tyska byn Lützerath, med anledning av en klimatprotest. En av de som deltog och fördes bort av polisen var den svenska klimatextremisten Greta Thunberg.

Den senaste veckan har protester pågått i den tyska byn Lützerath, med anledning av att den ska flyttas för att ge plats åt en brunkolsgruva. Under helgen kulminerade protesterna när 6 000 vänsterextrema demonstranter tågade mot byn, vilket slutade i handgemäng med polisen, rapporterar Reuters.

I en video från protesterna syns flaggor från det vänsterextrema terrornätverket AFA.

En som deltog i protesterna var den svenska klimatalarmisten Greta Thunberg, som de senaste åren kommit att bli ett ansikte utåt för miljörörelsen på grund av hennes skolprotest för klimatet. I en film som den tyska tidningen Bild publicerat syns hur Greta sitter på en jordhög, för att därefter skrattande föras bort av polisen.

Det är inte första gången som Greta förekommer i vänsterextrema sammanhang. 2019 publicerades en bild på henne tillsammans med sångaren i rockbandet 1975, Matthew Healy, där Greta bar en tröja med trycket ”Antifascist – All stars”.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter