Greta Thunberg konfronteras med frågor under sitt deltagande på WEF

I samband med att hon deltog på World Economic Forums årliga möte i Davos, fick klimataktivisten Greta Thunberg ett antal obekväma frågor som hon vägrade att svara på.

Nyligen avslutades World Economic Forums (WEF) årliga möte i schweiziska Davos, där representanter för finanseliten sammanstrålar med folkvalda politiker och framträdande mediepersonligheter, under hemlighetsfulla former.

En som deltog på mötet var den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, vars agerande under en vänsterextrem klimataktion i tyska Lützerath har blivit omskrivet av Frihetsnytt. Enligt en film som sprids på sociala medier poserar hon med poliserna innan hon förs bort, vilket utgör ett argument för att det var arrangerat. Frihetsnytt kan inte uttala sig om sanningshalten i påståendet, men läsaren får se videon nedan och bedöma själva:

Besvärliga frågor

På plats i Davos fick hon inte enbart ta emot de sedvanliga hyllningar som hon är van vid, utan fick även ett flertal kritiska frågor från den kanadensiska nyhetssidan Rebel News. En av frågorna som hon får gäller den eventuella arrangeringen av gripandet. Det enda svar som journalisterna får är ett tillgjort skratt och korta svar om att det var en nyhetsbyrå som filmade, samt att den tyska polisen och WEF inte skulle ha anledning att arrangera gripandet.

En annan fråga, som lämnas obesvarad, är om hon stöttar det vänsterextrema våldsnätverket Antifa, med hänvisning till när hon poserade i en tröja med texten ”Antifascist – All stars”.

Då och då får reportrarna ett mer utförligt svar än ett konstlat skratt, men då är det ofta korta spydigheter. När hon får frågan om hon fördömer att alla dessa miljardärer och politiker som är så engagerade för klimat, tar privatflyg till Davos, svarar hon bara ”Du kan fördöma det, med” till journalisten.

När journalisterna fortsätter att ställa frågan till henne svarar hon sarkastiskt att hon ”äger 100 privatflygplan”.

Hon får även frågan om hemlighetsmakeriet i Davos och om hon har suttit i ett möte med finanselittoppar, som ingen utomstående informeras om. Den frågan besvaras med ett skratt innan en etablissemangsjournalist knuffar undan reportern från Rebel News.

Bland kommentarerna till Youtube-klippet är det många som reagerar på att hon inte kan ge ett ordentligt svar på en enda fråga, trots alla tal och inlägg på sociala medier. Det orsakar frågan om hon agerar efter ett professionellt manus som andra tar fram, men när hon konfronteras utan förberedelse kan hon inte ge ett utförligt svar, utan måste förlita sig på att andra svarar åt henne.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter