Guvernören: så snabbt kan Biden dra sig ur

Inom ett par dagar kan USA:s president Joe Biden lämna beslut om huruvida han ska förbli presidentkandidat eller inte. Detta uppger Hawaiis guvernör Josh Green, som även säger att han tror att det blir vicepresidenten Kamala Harris som får rycka in i Bidens ställe.

Efter Joe Bidens katastrofala insats i debatten mot USA:s tidigare president Donald Trump är det många som vill få honom utbytt lagom inför valet. Även i det egna partiet är det flera som tror att Biden inte skulle kunna leda landet i ytterligare fyra år på grund av sin höga ålder.

Nu skriver nyhetsbyrån AP att Biden kan fatta beslut om att dra sig ur valet redan inom ett par dagar. Det är Hawaiis guvernör Josh Green som säger att beslutet kan komma så pass snabbt, och han sägs ha god insyn då han och hans familj har känt Bidens familj under många år.

Green säger även att det är troligt att Biden kommer utse Kamala Harris – som i dag är vicepresident – att ta över hans plats. Skulle detta ske skulle det dock vara något av en katastrof för Demokraterna då Harris inte är lika populär som Biden inom det egna partiet.

Inga kritiska frågor

Samtidigt som hela USA väntar på Bidens beslut kommer nyheten att presidentens kampanjstab skickade ut frågor i förväg när han skulle intervjuas i två radioprogram. Programledaren Earl Ingram säger att han aldrig fick chansen att fråga allt han ville fråga, och tidningen Wall Street Journal skriver att det är ett uppenbart försök att ”kontrollera presidentens image”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter