GW Persson: Tror rikspolischefen lämnar in avskedsansökan

Internrapporten om den nyligen avlidne Mats Löfving, plockades ner från polisens hemsida i söndags kväll. Leif GW Persson säger i SVT:s Agenda att han inte är förvånad. Det är grovt förtal av avliden. ”Jag hjälper gärna Löfvings familj att stämma staten”, menar GW.

– Det är grovt förtal av avliden, och det är lyckligtvis inte så vanligt att myndigheter ägnar sig åt sånt, sade Leif GW Persson i Agenda igår kväll. Han tror att rikspolischefen Anders Thornberg lämnar in en begäran om att få sluta under måndagen, skriver Expressen.

”Grovt förtal av avliden”

Avlidne polischefen Mats Löfving
Foto: Wikipedia/ Esquilo

Det har ifrågasatts varför polisen tog bort internutredningen om misstänkt jäv av Mats Löfving från sin hemsida under söndagkvällen.

Nyligen meddelande myndigheten att anledningen till att den låg på hemsidan från första början var den stora efterfrågan, men att man nu tagit bort den och enligt vanliga rutiner får man vända sig till polisens registrator istället.

– Det som är djupt störande är att den kunde hamna där överhuvudtaget, säger Leif GW Persson till SVT Nyheter. Det fanns ett avsnitt i en bilaga där man uttrycker sig djupt kränkande av Mats Löfving. Fram till på onsdag när han fortfarande levde var det grovt förtal, och efter det blev det grovt förtal av avliden, fortsätter Persson.

Rikspolischefen kan avgå

Rikspolischef Anders Thornberg
Foto: Wikipedia / Joakim Berndes

Det har stormat rejält kring den internutredning som gjordes parallellt med åklagarens brottsutredning avseende den tidigare regionpolischefen Mats Löfving.

Kritiken har varit hård, dels mot att man inte inväntade brottsutredningen, för att den inte berörde arbetsmiljöfrågor och att man hängde ut Löfving på det hänsynslösa sätt man gjorde.

Dessutom har kritik riktats mot rikspolischefen Anders Thornberg som utsåg utredaren som skulle hålla i utredningen Thornberg själv skulle vara en del av.

– Gissningsvis tar han sitt förnuft till fånga och begär att få sluta i morgon, säger GW Persson i SVT.

I TV4 säger han också att han gärna hjälper Löfvings familj med att stämma staten och se till att de får de medel som behövs.

Utredaren Runar Vikstens svar till Leif GW Persson var: Min enda kommentar när det gäller GW är att dumheten får tala för sig självt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter