GW: Sparka hela polisledningen

Allt hårdare kritik riktas mot polisledningen i Sverige. Den kände kriminologen Leif GW Persson går nu till frontalangrepp och menar att hela ledningen måste bytas ut.

Kritiken mot polisledningens arbete har vuxit fram under många år. Efter de så kallade korankravallerna riktades hård kritik mot den egna ledningen från poliser på fältet.

Sedan det nu gjorts en granskning där SvD för en gångs skull gjort sitt jobb och undersökt varför polisen inte löser fler gängmord, säger nu Leif GW Persson att han delar uppfattningen om att problemet sitter i ledningen.

GW:s eget förslag för att vända trenden:

– Vi lyfter ut den nuvarande centrala polisledningen, rikspolischefen och hans närmaste medarbetare. De kan med fördel göra något annat. Sedan ersätter vi dem med personer som förstår sig på den här problematiken och vet vad det handlar om.

– Hälften av polisens personal sysslar med annat än kärnverksamheten. Det är en byråkratiseringsgrad som är skrämmande. Det är som att hälften av medarbetarna på Volvo gjorde annat än att producera bilar, påpekar GW vidare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter