Gynnsamma tider för Wallenberg – får ytterligare miljardorder

Familjen Wallenberg fortsätter att tjäna enorma summor pengar på krig och krigshets. Nyligen säkrade vapentillverkaren Saab ett kontrakt med Polen för nära 13 miljarder kronor, och nu är det dags igen. Denna gång har man ingått ett miljardavtal med Litauen.

Familjen Wallenberg – som via sina bolag äger 39 procent av vapentillverkaren Saab – tjänar stora summor pengar på krig och den utbredda oron för krig i Europa. Frihetsnytt har tidigare skrivit om att Saab tecknade avtal med Polen, där landet betalar nära 13 miljarder kronor för svenska vapen. Polens försvarsdepartement köper bland annat in vapensystemet Carl-Gustaf, träningsutrustning och ammunition.

Litauen köper luftvärnssystem. Foto: Pixabay

Nytt miljardavtal

Nu är det dock dags igen, och Göteborgs-Posten skriver att Saab har fått en order på det mobila luftvärnssystemet Mobile Short Range Air Defence. Det är Litauen som köper in luftvärnssystemet för 1,3 miljarder svenska kronor.

Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, säger följande i ett pressmeddelande:

”Vi är stolta att fortsätta att bidra till Litauens försvar med vårt mobila luftvärnssystem MSHORAD, som är framtaget för att möta de nya hoten på slagfältet. Vår förmåga att utveckla såväl radar och eldenheter som ledningssystem gör att vi kan erbjuda den mest moderna och effektiva luftvärnslösningen som finns på marknaden”.

Johansson skriver även att systemet är ”anpassat för att skydda byggnader, områden och kritisk infrastruktur” och att det kommer ”stärka vår förmåga betydligt”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter