Håkan Hellström drog upp Klimat-Greta på scenen

Popmusikern Håkan Hellström uppträdde på Ullevi i fredags och drog då oväntat upp Greta Thunberg på scenen för att sjunga duett med den unga klimataktivisten. Han får dock kritik från fans som inte är förtjusta i tilltaget.

Håkan Hellström slog publikrekord på Ullevi i Göteborg med över 70 000 närvarande. Han passade då på att ta upp Greta Thunberg och ett antal andra klimataktivister från ”Fridays for future” på scenen, något som uppmärksammats av bland andra Svenska Morgonbladet och Nyheter Idag.

Väl på scen uppmanade Thunberg och de andra aktivisterna till klimatstrejk, uppger Nyheter Idag.

– Klimatkrisen kräver solidaritet och klimatkrisen kräver att vi lyssnar på forskningen och de mest drabbade. Politiker och andra makthavare måste agera nu. Vi kräver att de agerar nu, vi kommer fortsätta tills det sker. Vi tänker inte ge upp kampen, vi kommer inte ge upp kampen. Det kommer aldrig vara över för oss, sade Thunberg och hänvisade till en känd Hellström-låt.

”[Klimataktivisterna] fick chans att framföra att de tyckte att människor borde rösta på partier i valet nu om två veckor som vill hantera klimatkrisen. Många av fansen har uppskattat Hellström för hans opolitiska hållning innan detta hände”, skriver Svenska Morgonbladet.

Kritiska röster

”Det som varit det bästa med Håkan, hans opolitiska framtoning dog precis. Kan meddela att det var sista gången han säljer ut Ullevi. En taktisk dundertabbe”, skriver en person i Aftonbladets chatt.

”Är det inte falsk marknadsföring att lura betalande publik (hur nu någon vill betala för att höra Hellström skräna..) till att tvingas lyssna på Greta som Håkan Hellström gjorde? Galet att man inte ens ska kunna gå på konsert utan att få godhetspropaganda nedproppat i halsen”, skriver en annan person på Twitter.

Briljant politisk tänkare

Håkan Hellström är utan tvivel en talangfull och folkkär artist, men han förefaller ha haft lite otur när han försökt tänka politik tidigare. I Nöjesguiden (3/2008) ska Hellström enligt Per Gudmundson ha kläckt ur sig följande pärla till politisk insikt:

”Jag röstar på miljöpartiet. Jag har ingen som helst aning om vad de står i andra frågor, bara att de har ordet miljö i sitt namn.”

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter