lördag, 1 oktober, 2022

Hållhakar dras åt kring Norges försvarsminister

Avgår efter att uppmärksammad sexskandal

I torsdags förra veckan meddelades att Norges försvarsminister, Odd Roger Enoksen, avgår från sitt ämbete. Detta rapporterar VG efter avslöjanden om att han hade en sexuell relation med en 18-årig flicka 2005.

Enoksen var vid tillfället riksdagsledamot samt gift då han träffade flickan när hennes skolklass var på besök i riksdagen. Den sexuella relationen pågick i flera månader. Enoksen var vid tiden för relationen 50 år och blev samma höst olje- och energiminister i Jens Stoltenbergs regering.

Kvinnan, som nu är i 30-års ålder, säger sig nu ha blivit utnyttjad av Enoksen. Försvarsministern hävdar å sin sida att det var den unga kvinnan som var pådrivande gränserna för den sexuella relationen, där flera intima möten ägde rum på Enoksens kontor samt i statsministerbostaden. Flera politiska bedömare pekar nu på att avslöjandet av relationen knappast kan ha uppstått av en slump, utan sannolikt har iscensatts som en ”honey trap”.

Om Honey trap

”Honeyt trap” eller ”honungsfälla” är en utpressningsmetod som involverar användningen av romantiska eller sexuella relationer för att försätta en beslutsfattare i en position där denne går med på utpressarens krav för att skydda sitt anseende.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar