Halv miljon protesterar i Israel

Fortsatta protester pågår i Israel mot premiärminister Benjamin Netanyahus planerade rättsreform.

Den planerade reformen som Benjamin Netanyahus regering vill införa innebär mer politisk kontroll över utnämningar av domare samt en begränsning av högsta domstolens befogenheter att upphäva regeringsbeslut eller Knessets (det israeliska parlamentet) lagar.

Folket i Israel befarar att domstolarnas möjligheter till kontroll av regeringen kommer att hotas om regeringens reform blir verklighet. Protester har pågått sedan årsskiftet och under gårdagen demonstrerade en halv miljon människor enligt israeliska medier i Tel Aviv, Jerusalem, Haifa och Beersheba.

Polis och demonstranter sammandrabbade i Tel Aviv och polisen försökte skingra demonstranterna med vattenkanoner och genom att blockera en väg. Minst ett tiotal personer uppges ha gripits.

SVT rapporterar att den israeliska polisen stoppade en journalist från att rapportera om de gripanden som gjordes.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Israel har sina lobbyister i alla länder. Skadestånd och pensioner från Tyskland till dom förintade har gett stora inkomster.
  Efter 1945 flyttade miljoner av högutbildade från Europa till Israel.
  Det är bara att önska lycka till…det judiska folket fick sympati för att dom förintats…..samtidigt verkar många allt annat än förintade.

  Jag ogillar allt nyspråk….
  t.e.x en förståndshandikappad är numera SÄRBEGÅVAD ….
  och man är inte gammal…..man är ÅRSRIK…
  osv.osv…

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter