Hämnd för Krimbron? Raketer mot Kiev

Flera raketer har slagit ner i Kiev, en förmodad vedergällning för den sprängda bron till Krim.

Anton Giroschenko vid Ukrainas inrikesministerium tillkännagav via Telegram att bland annat en bro i Kiev hade blivit angripen. Även mål i centrala Kiev har beskjutits. Brittiska mediebolagets BBC:s korrespondent stod i direktsändning klockan 08.18 lokal tid när en explosion hördes i bakgrunden. Han avbröt sändningen och sökte skydd.

Explosion i centrala Kiev – foto från Anton Giroschenkos Telegramkanal via RT

Dagens Nyheter skriver idag att det finns ”uppgifter om” liknande attacker mot en mängd olika ukrainska städer, som inte nämns av inrikesministeriets talesman.

– Självklart har känslor rörts upp och det finns en hälsosam önskan om hämnd, sade den ryske Krimledaren Sergej Aksionov, enligt Reuters.

Medvedevs bro

Redan innan sprängningen av bron från Krim har Dimitri Medvedev, tidigare rysk president, varnat Ukraina för att förstöra bron, som var viktig för honom. Bedömare frågade sig redan då vad Medvedev trodde sig kunna uppnå med sitt yttrande.

Enligt Wall Street Journal var Dimitri Medvedev den främste initiatvitagaren till brobygget – även om idén varit aktuell länge. Enligt tidningen var även den tyske rikskanslern Adolf Hitler personligt engagerad i brofrågan.

Enligt Bloomberg är ryssarna i full färd med att reparera den strategiskt viktiga bron över Kerch-sundet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter