Han ersätter David Lång i riksdagen

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten David Lång lämnar sin plats i riksdagen efter det mediedrev som piskats upp efter partiets valvaka. Nu har en ersättare utsetts.
David Lång. Foto: Riksdagen
David Lång. Foto: Riksdagen

Frihetsnytt har rapporterat om ”skandalen” med den sverigedemokratiske riksdagsledamoten David Lång som på partiets valvaka sjöng med i den populära nationalistlåten ”Ausländer raus” (sv. ”Utlänningar ut”). Trots att Sverigedemokraterna (SD) gör anspråk på både nationalism och invandringsmotstånd, ansågs det vara något fruktansvärt att en politiker sjöng om att skicka hem migranter.

Istället för att stå upp för sin egen politiker valde SD att kalla honom till möte, medan vissa företrädare sade att de ”helt saknar förtroende” för honom. Lång stod inte heller på sig, utan valde att backa och be om ursäkt. Det slutade med att han valde att självmant lämna sin plats i riksdagen.

Frihetsnytts politiske kommentator Tobbe Larsson har påtalat att det är ett tydligt uttryck för att SD ”saknar ryggrad”. Istället för att lägga sig platt för media borde både SD och David Lång ha stått på sig.

Polisinspektör och utlandsveteran

Mats Hellhoff ersätter David Lång i riksdagen. Foto: Sverigedemokraterna
Mats Hellhoff ersätter David Lång i riksdagen. Foto: Sverigedemokraterna

Nu har SD beslutat om vem som ska ersätta Lång som riksdagsledamot. Det blir 70-årige Mats Hellhoff, partiets gruppledare i Västernorrland. Han har även varit engagerad för partiet på kommun- och landstingsnivå. Utöver det har han jobbat som polisinspektör i Sundsvall och är en utlandsveteran (det framgår dock inte var han har tjänstgjort), rapporterar Expressen.

Till SVT säger Hellhoff att det var ”omdömeslöst” av Lång att sjunga med i låten, samt att ”det skadar oss [partiet, reds. anm.]”. Han säger även att det var oväntat att allt gick så snabbt med att han fick rycka in till riksdagen.

Det framgår inte tydligt var Hellhoff står i olika politiska frågor på riksnivå. Inför riksdagsvalet 2018 tog han upp problemet med att illegala invandrare får både sjuk- och tandvård nästan gratis. Utöver det har han inte utmärkt sig nämnvärt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Lång blev ju direkt trakasserad av Baas.

    Om man säger ”inga kommentarer” skall Baas respektera det.

    Tur att det inte var jag…jag hade säkerligen ryckt till mig mikrofonen och stampat på den ..🤠

    och någon filmar ju…förmodligen hade jag slängt filmkameran i marken och hoppat på den…🤠

    Oj vilket liv det blivit…🙈

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter