Han står på sig mot regnbågsarmbindel

Klubbchefen gav efter

AC-Monacos klubbchef Thiago Scuro. Foto: Skärmdump (Youtube).
AC-Monacos klubbchef Thiago Scuro. Foto: Skärmdump (Youtube).

Det var under den avslutande ligamatchen mellan Monaco och Nantes den 19 maj som 24-årige Camara valde att tejpa för HBTQi-logotypen. Klubbchefen Thiago Scuro bad då om ursäkt för tilltaget och förklarade att Camara gjort det av religiösa själ. Stjärnspelarens fria val stod dock inte över påbudet att bära den politiska reklamen.

– Det här är ett väldigt känsligt ämne med flera lager eftersom vi måste respektera alla religioner. Men som organisation är vi ledsna över händelsen och vill slå fast att vi inte stöttar beteendet, sade Monacos klubbchef Thiago Scuro enligt AFP.

Stängs av från spel

Frankrikes idrottsminister Amélie Oudéa-Castéra. Foto: Skärmdump (Youtube).
Frankrikes idrottsminister Amélie Oudéa-Castéra. Foto: Skärmdump (Youtube).

Den franska Idrottsministern Amelie Oueda-Castera var när det begav sig inte sen med att hota såväl Camara som klubben med hårdast möjliga sanktioner för hans handlingar.

Nu straffas han alltså av den franska ligaorganisationen LPF, med fyra matchers avstängning i början av nästa säsong. Kommissionen motiverar i ett uttalande det hela med att de har lyssnat på Camara, noterat hans vägran att utföra en eller flera åtgärder i kampen mot homofobi och därför valt att stänga av honom i fyra matcher.

När klubbföreträdare och styrande politiker framträder offentligt klargör de ofta att de gillar olika, vilket bara är en fasad när det kommer till kritan.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

  1. Dubbelmoralen är löjlig och mer än uppenbar, galningar har tagit över majoriteten av maktpositioner och försöker mobba folk till underkastelse.. De försöker kontrollera alla med rädsla genom att ta folks jobb, medans de samtidigt påstår att de inte har någon makt och är en utsatt grupp i samhället. Bara stå på er! Finns ingen annan väg att gå, bara till att stå emot pedofil religionen!

  2. Varför skall just homosexuella skriva omgivningen på näsan om sin preferens ???

    Det finns heterokillar som tänder på byst , högklackade skor , skinn , + oändligt mer UTAN att delge omgivningen dessa preferenser.

    Jag vill inte veta om grannar , arbetskamrater , folk på gatan , i biblioteket , på VC osv, är gay eller hetero.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter