Här är SD-föreningen som tar kampen mot Bryssel

Det förs ett krig mot bilismen i klimatets namn, anser Sverigedemokraterna med föreningen SD motor i spetsen. Nu måste svenskar på landsbygden som värnar sin frihet rösta för mindre Bryssel-påverkan i EU-valet, anser man.

Göteborgs-Posten gjorde nyligen ett omfattande reportage om föreningen SD motor, som samlar motorintresserade från hela landet. Man har nu 5 000 medlemmar och åker på motorevents och andra aktiviteter – både för att ha det trevligt men också för att sprida sin politik.

Jan-Ove Lipponen är ordförande för SD motor och säger följande till GP:

– Vi pratar med människor och får dem att vakna till lite. Så att man inte stilla går in i döden när allt som man tycker är roligt blir förbjudet. Vi måste göra någonting.

Han säger även att medlemmarna i föreningen bli oroliga när det kommer ”tokiga förslag från Bryssel”. Ytterst är det en fråga om frihet och tradition, som man menar hotas av EU-politikerna.

Bo Adolfsson, som sitter i föreningens styrelse, är oroad att EU:s ELV-förordning kan komma att leda till att veteranbilar och historiska bilar kan skrotas i klimatets namn:

– Den är ju hemsk för oss som håller på med gamla bilar. Jag åker en 59:a Ford, en Sunliner. Vem ska bedöma om den bilen är trafikvärdig eller inte? Och sedan bara ta bilen ifrån mig.

Får stöd av SD-topparna

SD motors företrädare säger att de uppfattar att SD:s politiska toppskick lyssnar på vad de har att säga. Framför allt EU-parlamentarikern Charlie Weimers. Till GP säger Weimers att vi ser en ”planerad utfasning” av hela veteranbilsverksamheten i EU.

– I klimatpolitikens namn förs det något slags krig mot bilismen i största allmänhet, från Bryssel, anser Weimers.

Han får medhåll av partiledaren Jimmie Åkesson som säger att det – i klimatpolitikens namn – ”förs något slags krig mot bilismen i största allmänhet”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. På tal om EU , så kom jag att tänka på ”Ursula ” alias Fredrik F. –
    FF läser visst till präst !!! Trots att det finns massor av skärmdumpar där FF hånar kristna som tror på Gud. Lika löjligt som tomtar och troll enligt FF..
    Hur är det ens möjligt att en sådan person ens får börja på prästseminarium ??? Vem har använt sitt inflytande ???
    Har FF gott omdöme ??? Knappast !!
    Är FF en godmodig och snäll person ?? Nej..han hatar SD .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter