Här går politikern loss med brandsläckare mot judiska ljusstaken

En händelse i det polska parlamentet har skapat stor upprördhet över västvärlden. En parlamentsledamot släckte ned en stor menorah, judisk ljusstake, med hjälp av en brandsläckare.

Tisdagen bjöd på dramatik i lobbyn till det polska parlamentet. En stor menora, en judisk nioarmad ljusstake, hade ställts upp i lobbyn, i och med att den judiska högtiden Chanukka just nu firas.

Detta uppskattades inte av alla och en parlamentsledamot, Grzegorz Braun från nationalistiska Konfederationen (Konfederacja), tog saken i egna händer. Han tog tag i en brandsläckare och dränkte menoran med pulver från släckaren, rapporterar Rzeczpospolita.

Själv dränkt i pulver tog han sedan sin portfölj och gick in i Sejmen, den ena av de två kamrarna i parlamentet.

Ville uppmärksamma rasism

Det var i talarstolen inne i Sejmen som Braun förklarade tanken med sitt agerande. Där anklagade han den judiska högtiden för att vara rasistisk och satanisk. På hans X (tidigare Twitter) har han delat flera inlägg som pekar ut bakgrunden till högtider som Chanukka och Purim och begreppet goyim (ett uttryck för icke-judar).

– Det kan inte finnas någon plats för rasistisk, stambaserad, talmudisk tillbedjan i Sejmens lokaler. Det är en tydlig okunskap bland de samlade. Ni är inte medvetna om budskapet och innehållet i detta firande, som oskyldigt kallas Chanukka, sade han.

– Rasistiska motiv har tillskrivits mig här, samtidigt som jag återställer ett tillstånd av normalitet och balans genom att sätta stopp för satanistisk, rasistisk triumfalism. Detta är budskapet för denna högtid. Jag utmanar er till en teologisk debatt, tillade han.

På grund av Brauns agerande blev han portad från Sejmen och åklagare har informerats om händelsen, vilket talar för att en brottsutredning sannolikt kommer att inledas.

Frihetsnytt har kontaktat Braun för en kommentar om händelsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

 1. Helt rätt. Jag skulle gärna gjort detsamma. Varför skall en symbol för judendom sättas upp i ett katolskt land ??

  Judendomen förtjänar ingen särställning i jämförelse med Hinduer , Buddister , Voo-Doo utövare , Asa-troende eller annat.

  Jag är rejält trött på detta krypande och bugande för utövare av just judisk religion.
  Det finns ingen som helst anledning …—Vad som händer är att den gruppen genom sin förslagenhet och enorma förmögenheter och politiskt inflytande slår mynt av de olägenheter gruppen utsattes för av Tysklands NDSAP regering .

  Jag vill då påpeka att Jehovas Vittnen , Plymouth bröderna , Mormoner råkande ännu värre ut —
  Även fängslades bögar , zigenare (rom) och kommunister .

  Men det är enbart judar som lyckats slå mynt av de otrevliga lägren och vistelsen därstädes.

  Det är nog nu. 🤔

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter