Här hyllar DN vänsterextremister

Många har förfärats av scenerna på vänsterextrema kravaller de senaste dagarna. Dagens Nyheter har i stället kommit fram till att det är nationalisterna som är problemet. Detta genom att fråga vänsterextremisterna själva.

Nationalistiska Nationell Samling stod för en succé i söndagens presidentval med 34 procent. Det har lett till en stark mobilisering bland franska vänsterextremister. De har genomfört omfattande och våldsamma kravaller på franska gator.

Kravaller i Paris. Källa: Stillbild Sky News

DN:s hyllning

Dagens Nyheter (DN) väljer dock att beskriva händelserna på ett annat sätt. I stället för att vända sig till Polisen eller dokumentera vad som faktiskt skett på platsen, vänder sig tidningen till vänsterextremisterna själva och låter dem berätta ett antal anekdoter. Utifrån detta drar de slutsatsen att ”Rasism och hatbrott ökar efter Nationell samlings framgångar”.

Tidningen reagerar inte ens över en person som klistrar terrornätverket AFA:s klistermärke över ett nationalistiskt valplakat, utan uppfattar tvärtom personen som ett sanningsvittne.

DN refererar också okritiskt uppgifter från organisationen Ligue des droits de l’homme (”Förbundet för mänskliga rättigheter”), trots att organisationen bland annat anklagats av tidigare medlemmar för sin mjuka inställning till islamism.

En historia av vänsterextremism

DN:s nyheters rapportering följer ett mönster av att på olika sätt relativisera våldsbejakande vänsterextremism. Exempelvis har de under många år låtit Jaques Wallner som är dömd för ett politiskt motiverat dråp med kniv arbeta som redaktör för DN Motor under många år.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter