Torgmöte för Swexit på lördag

Den 9 juni är det dags för svenskarna att rösta i EU-valet. En av de frågor som många ser som viktigast är Swexit, ett svenskt EU-utträde. Ingen av de etablerade riksdagspartierna är intresserade av detta, men det finns andra partier som är det. På lördag anordnar Alternativ för Sverige ett torgmöte för att lyfta Swexit.

Under lördagen klockan 11:00 till 16:00 anordnar det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) ett torgmöte i Katrineholm. Fokus ligger på AfS satsning inför EU-valet och kravet på ett svenskt EU-utträde, Swexit.

Intervjuer och tal

De som kommer att tala är fyra representanter för AfS: Roger Richthoff, David Bergqvist, Anders Bergström och Roger Ivargren. Dessutom kommer Ola Sundberg, som var med om att grunda Sverigedemokraterna på 1980-talet, att tala.

Det kommer även att hållas intervjuer på scen. Klockan 11:00 kommer konferencieren Morten Källström ställa frågor till de fyra representanterna om vad de anser är viktigt inför EU-valet. Klockan 15:00 kommer den andra konferencieren, Anita Berg, att intervjua talarna på nytt, men då kommer frågor från publiken att ställas.

Evenemanget har en sida på Facebook för den som vill få mer information.

Roger Richthoff. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED
Roger Richthoff. Foto: Wikipedia/ Frankie Fouganthin/ CC BY-SA 4.0 DEED

Roger Richthoff: ”Därför ska vi lämna EU”

Frihetsnytt har talat med Roger Richthoff som kommer att tala under torgmötet. Han berättar att han kommer att förklara varför det är så viktigt med Swexit.

Jag kommer ta upp exempel på varför vi ska lämna EU, däribland EU:s enorma makt och vilja att detaljstyra nationalstaterna. Enligt subsidiaritetsprincipen som finns inom EU, ska beslut fattas på lägsta möjliga nivå. Det tolkar jag som att alla frågor inte ska behöva lyftas till högsta nivå, EU-parlamentet, utan ska kunna lösas lokalt. Men så ser det inte nu. Varför bryr sig EU om åldersgränsen för att köra A-traktorer i Sverige?

Karta över Katrineholm. Den röda cirkeln är platsen för torgmötet. Skärmavbild: Google Maps
Karta över Katrineholm. Den röda cirkeln är platsen för torgmötet. Skärmavbild: Google Maps
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter