Här skryter studentordföranden om valsabotage

Valkampanjen till EU-valet gick inte särskilt snyggt till och de som utmanade etablissemanget utsattes för olika attacker. Utöver mediedrev och censur framkommer nu bevis på valsabotage.

Frihetsnytt har uppmärksammat hur etablissemanget försökt sabotera för partier som ifrågasätter massinvandring, klimatalarmism och EU:s överstatliga makt. Mediedrevet som orsakades av TV4:s ”avslöjande” om Sverigedemokraternas (SD) ”trollfabriker” har pekats ut som en påverkansoperation för att sabotera valet.

Även Alternativ för Sverige (AfS) och Medborgerlig Samling (MED) har blivit utsatta. AfS förvägrades att lägga upp valsedlar till skolvalet och MED nekades att publicera en EU-kritisk annons i Svenska Dagbladet.

Ville stoppa demokratin

Nu avslöjar AfS ett fall av direkt valsabotage. En kvinna vid namn Alice Linden har publicerat en film på TikTok, som visar hur hon tar bort valsedlar för AfS och SD i valbåset. Detta för att göra det svårt för folk att rösta på partierna. Antingen tvingas personerna att skriva partinamnet på en tom valsedel, eller så måste de be funktionärerna att lägga fram nya (vilket alla kanske inte vill göra).

Därefter har hon filmat hur hon kryssar i en valsedel för Miljöpartiet (MP). Det framgår inte om det är den valsedeln som hon därefter lägger i valkuvertet, men det signalerar att hon sympatiserar med partiet.

Ordförande för studentkår

AfS kan även avslöja att Linden fram tills nyligen var ordförande för Göteborgs universitets studentkårer. Det verkar som att hon har insett att det kan bli problem för henne när hon öppet erkänner sabotaget, så filmen är nedplockad från hennes TikTok. Tack vare att AfS och andra aktörer sparat ned filmen finns den kvar som bevismaterial.

Kommer polisanmäla tilltaget

Gustav Kasselstrand. Foto: Wikipedia/ Carl Ridderstråle/ ATTRIBUTION-SHAREALIKE 4.0 INTERNATIONAL
Gustav Kasselstrand. Foto: Wikipedia/ Carl Ridderstråle/ ATTRIBUTION-SHAREALIKE 4.0 INTERNATIONAL

Frihetsnytt har talat med AfS’ partiledare Gustav Kasselstrand om det inträffade.

Vi kommer att polisanmäla henne. Liknande saker har skett i tidigare val och har då ofta lagts ned, med hänvisning till att en enskild stöld inte påverkar valresultatet. Det är helt bisarrt, men givetvis vill vi att polisen tittar på detta ändå. Och om de lägger ned det, får vi svart på vitt veta att valsabotage är lagligt i Sverige, säger Kasselstrand.

Det verkar dock som att problemet med valfusk har minskat den senaste tiden.

– Problemen med valsedelsstölder har minskat kraftigt, vågar jag påstå. Men det har inte upphört. Dessvärre kan vi inte säga exakt hur omfattande problemet är, men den generella bilden är åtminstone att antalet larm om stölder minskat för varje valrörelse, fortsätter Kasselstrand.

Frihetsnytt har även kontaktat Sverigedemokraterna för att fråga om även de kommer anmäla Linden för valsabotage. I nuläget har inget svar inkommit.

Har du stött på fall av valfusk eller valsabotage under EU-valet? I så ska du anmäla det till Valmyndigheten, eller så kan du polisanmäla det direkt. Du kan även kontakta Frihetsnytt om du vill dela med dig av informationen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter