Hårda omdömen om Reinfeldts ordförandeskap

Den impopuläre före detta statsministern Fredrik Reinfeldt har inte gjort någon succé som ordförande för Svenska Fotbollsförbundet.

Att Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt (2006-2014) skulle bli ordförande för Svenska Fotbollsförbundet, både chockerade och upprörde många. Dels för att Reinfeldt inte har någon professionell erfarenhet av att hålla på med fotboll, men även för att han gjorde sig avskydd under tiden som statsminister.

Det är många som anser att han lade grunden för det migrationskaos som pågått de senaste åren. Inför valet 2014 höll han det ökända talet där han uppmanade svenskarna att ”öppna era hjärtan” för flyktingar.

Missnöje med ordförandeskapet

Nu visar det sig att han inte har levt upp till förväntningarna som finns på en ordförande och missnöjet är stort, rapporterar Aftonbladet. Framförallt har han inte visat något större engagemang för att delta på viktiga möten.

– Det är en stor besvikelse på flera håll mot Reinfeldt. Det känns inte som han bryr sig om oss ute i distriktsförbunden. Fotbollförbundet är på väg att förvandlas från en folkrörelse till en tjänstemannaorganisation, säger en intern källa, som vill vara anonym, till Aftonbladet.

Aftonbladet håller även en omröstning till artikeln där läsarna kan ge sitt omdöme om Reinfeldts start som ordförande. I nuläget har över 16 000 personer svarat. 77 procent ger honom betyget 1 av 5, 13 procent ger 2 av 5. De övriga tio procenten fördelas på 3, 4 och 5 av 5. Det är med andra ord över 90 procent som inte är nöjda med honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter