Hårdare vapenlagar väntar i Tyskland

Efter påstådda kupplaner vill myndigheterna inskränka rättigheter

Gripandena av höga medlemmar i riksborgarrörelsen, vilka påstås ha velat störta demokratin genom en kupp, utnyttjas nu av de tyska myndigheterna för att införa hårdare vapenlagar.

Frihetsnytt kunde i torsdags rapportera om de omfattande tillslag som drabbade den nationalistiska riksborgarrörelsen, som vill återinföra kejsardömet och återupprätta de tyska gränserna från före andra världskriget. Likväl förkastar de förbundsrepubliken, som de menar endast är en amerikansk ockupationszon.

Nu anklagas rörelsen för att ha velat störta demokratin och utsattes därför för en insats som involverade 3000 poliser på 160 adresser, med 25 gripna som resultat.

Vill använda hot mot demokratin som förevändning för inskränkta rättigheter

Under söndagen gick den tyska inrikesministern, Nancy Faeser, ut med att hårdare vapenlagar kommer att behövas, för att kunna stävja utpekade kuppförsök, rapporterar Reuters.

”Vi kommer behöva att alla myndigheter utövar maximalt tryck”, ska Faeser ha sagt med hänvisning till att beröva medlemmarna i rörelsen deras vapen, som i samtliga fall ska vara lagligt ägda med licens.

För att ytterligare öka på hotbilden för att rättfärdiga tilltaget menade Faeser att 23 000 riksborgare lever bland oss, vilka närsomhelst kan ta till våld, enligt en intervju med Bild am Sonntag.

Lagen kommer dock inte att begränsas till riksborgarrörelsen, utan omfatta samtliga personer som äger eller strävar att kunna äga vapen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Sportskyttar å jägare har ju fått erfara mer kontroller så folk har lämnat in vapen då de inte orkar med att ha vapen. Avväpnad befolkning å militär, polis å vårdpersonal sprutade…borgar för osäkra å oroliga tider. Allt enl agendan, rädda människor kommer att be om lagändringar å inskränkningar…likt de frivilligt står i kö för en dödsspruta.

    Med infertiliteten så är detta en massdöd likt när dinosaurierna dog ut….å inga vapen ska vi ha att försvara oss med.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter