Harry Potter-spel sålde 12 miljoner exemplar – trots woke-bojkott

På grund av att J.K. Rowling uttryckt åsikter som känsliga, politiskt korrekta aktivister inte kunde tolerera, inleddes en kampanj för att sabotera hennes livsverk, samt ett nyligen släppt spel baserat på Harry Potter-böckerna. Men i slutändan går det att konstatera att försöket till censur blev ett kolossalt misslyckande.
J.K. Rowling
J.K. Rowling. Foto: Wikipedia/ Daniel Ogren

I en kolumn på The Telegraph pekar journalisten Michael Deacon ut bevisen för att woke-aktivister(identitetspolitiska vänsterextremister), under ledning av trans-aktivister, misslyckats med sina försök att sabotera lanseringen av tv-spelet Hogwarts Legacy, som utspelar sig i Harry Potter-universumet.

Hela den massiva hätska kampanj som pågått i sociala medier den senaste tiden mot spelet, har främst riktats mot Harry Potter-skaparen, J.K. Rowling. Orsaken är ett uttalande där hon ifrågasatte hur kvinnor underminerades genom att själva könsbegreppet skulle försvinna från offentligheten.

Att Rowling ansåg att kvinnor även finns som ett konkret biologiskt kön, föll inte i god gjord hos transsexuella aktivister, som inte var sena med att anklaga henne för ”transfobi” och att allt hon nu var inblandad i utgjorde ett direkt persongrepp mot dessa personer.

Bojkottade spelet har sålt i miljontals exemplar

Men trots den hysteriska tonen i debatten har det inte skrämt bort de som sett fram emot att själva få utforska trollkarlsskolan Hogwarts i Hogwarts Legacy, som släpptes den 10 februari. Enligt New York Times hade det redan sålt i 12 miljoner exemplar och dragit in runt 850 miljoner dollar (ungefär 8,8 miljarder svenska kronor) den 23 februari.

Med dessa siffror i bakhuvudet, påpekar Michael Deacon hur bisarr den misslyckade kampanjen verkligen framstår. Det har, enligt honom, handlat om en grupp högljudda, självömkande personer, som den övriga världen inte orkat lyssna på. Detta bör därför tjäna som ett exempel för alla andra företag som oroar sig för den politiskt korrekta pöbeln på sociala medier.

Själv är Deacon nästan inne på att önska att hans kolumner skulle få en liknande kampanj mot sig, eftersom det skulle få The Telegraphs prenumerantsiffror att skjuta i höjden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter