Hjälpbehov fortsätter öka i takt med matpriserna

Ingen nedbromsning av de skenande matpriserna kommer att ske i närtid konstaterar Matpriskollen. Många människor med små marginaler kommer att få en ännu tuffare jul i år.

De flesta som har besökt en matvaruaffär det senaste året har märkt att matpriserna stigit i en skrämmande takt. Vi kommer heller inte få se ett slut på prisökningarna än på ett tag, rapporterar TT.

Matpriskollen noterade fortsatta ökningar förra månaden och Vd:n Ulf Mazur säger att priserna ser ut att fortsätta stiga. Prisökningen hittills i år ligger på 15,1 procent. Toalettpapper har gått upp 7 procent i november, mejeriprodukter har blivit märkbart dyrare med cirka 21 procent på ett år och enbart osten har ökat med 24 procent.

Tuffare jul än vanligt för väldigt många

Ordföranden för den ideella hjälporganisationen Blågula Korset, Eva Donell, berättar att många fler kontaktar dem för hjälp med åtminstone en matkasse inför julen.

Vi märker helt klart av att många fler människor med sårbar ekonomi har fått det ännu svårare i dessa tider där priserna bara rusar, på i stort sett alla områden. Vi gör vad vi kan genom att hjälpa fattiga barnfamiljer, pensionärer och andra utsatta med matkassar, kläder, tandvård och annat nödvändigt som de helt enkelt inte har råd att betala för. Situationen är verkligen bedrövlig och att inte det svenska samhället tar bättre hand om sina behövande är sorgligt. Man blir både arg och ledsen.

Krishantering om maten tar slut

I nedanstående artikel finner du tips på hur du kan förbereda dig inför att maten plötsligt tar slut i butikerna, vilket ganska snabbt blir fallet om elransonering eller elstopp drabbar Sverige.

https://frihetsnytt.se/krishantering-del-3-mat/

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter