HMF-dömde skandalkonstnären Dan Park ställer upp för Folklistan

Gatukonstnären Dan Park ställer upp och kandiderar för Folklistan i EU-valet. Utöver att ha blivit dömd för gummiparagrafen hets mot folkgrupp har Dan Park även varit i medias blickfång flera gånger för sina kontroversiella konstverk.

Dan Park är en gatukonstnär från Malmö som gjort sig känd för att utmana det politiskt korrekta konst-etablissemanget på alla tänkbara sätt. Han har bland annat använt sig av ordet ”neger” i sin konst, skändat koranen och skojat friskt med judar.

Grunden i hans konst är att hela tiden utmana etablissemanget och testa hur väl yttrandefriheten fungerar i praktiken.

Antingen har vi yttrandefrihet för alla eller så har vi det inte alls.”, har konstnären tidigare sagt till Frihetsnytt.

Dan Park kandiderar för Folklistan

Den politiskt korrekta tidskriften Magasinet Korrekt rapporterar att Park nu har skrivit upp sig på Folklistans öppna lista inför EU-valet.

Redan nu ska Park ha satt upp affischer i Malmö där han gör reklam för sin medverkan i partiet. Populisten Jan Emanuel, som tillsammans med den tidigare Kristdemokraten Sara Skyttedal startat Folklistan, är inte nöjd med kandidaten.

Jan Emanuel. Skärmavbild: Youtube/ Världen idag
Jan Emanuel. Skärmavbild: Youtube/ Världen idag

Jan Emanuel drar hycklerikortet

Emanuel säger till Dagens Nyheter (DN) att detta är ”den tråkiga delen med demokrati” och syftar på att den som ställer upp ska ”verka för och i enlighet med grundläggande demokratiska värderingar och principer”.

Uttalandet kan uppfattas som motsägelsefullt eftersom Emanuel tidigare sagt sig stå för demokrati och yttrandefrihet. Dan Park har gjort sig känd just för att förverkliga dessa ideal och värderingar.

– Det är uppenbart att demokrati och yttrandefrihet bara gäller så länge Jan Emanuel själv håller med. Han är en hycklare och en populist som profiterar på folkets missnöje. Han gör sig en karriär genom att spela på folkets missnöje. Falsk opposition är den bästa benämningen på Jan Emanuel, kommenterar Tor-Björn Richthoff Änglasjö.

Dan Park: Kör mitt eget race

Dan Park är själv oberörd av Emanuels hyckleri och anmärkningsvärda attack.

– Jag kör mitt eget race, säger Park till DN.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter