Höger och vänster enas i fredsdemonstration

En demonstration hölls under lördagskvällen i Berlin som krävde att fredsförhandlingar genomförs i Ukraina och att vapenexporten till landet minskar. Både vänster- och högersympatisörer var välkomna.

Under lördagen samlades runt 13 000 demonstranter framför Brandenburger Tor i den tyska huvudstaden Berlin, för att kräva ytterligare fredsansträngningar i Ukraina, rapporterar Dagens Industri.

Utöver kraven på förhandlingar vill demonstranterna även att den tyska vapenexporten till Ukraina ska minskas.

Högerdemonstranter välkomna på vänsterdemonstration

Demonstrationen arrangerades av Sahra Wagenknecht, tidigare gruppledare för vänsterpartiet Linke, samt författaren Alice Schwarzer.

Det var en tydlig vänsterprägel på demonstrationen, men den beräknades även locka personer från den så kallade ”ytterhögern”, vilket oftast syftar på nationalister.

I ett uttryck för äkta yttrandefrihet och respekt för andra åsikter sade Wagenknecht att alla var välkomna att delta. Dock fick de inte göra reklam för sin politik.

En ny fredsrörelse verkar vara på väg att växa fram i Tyskland, som inte är besatt av vilka åsikter de andra deltagarna har.

Detta kan jämföras med lördagens manifestation till stöd för Ukraina i Malmö, där aktivister ledda av Vänsterpartiet drivit att en sverigedemokrat inte skulle tillåtas tala. Frihetsnytt skrev om det.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter