Höger och vänster enas mot etablissemanget

Motstånd mot etablissemangets misskötsel enar tidigare motståndare

I Tyskland går höger- och vänsteraktivister sida vid sida i de demonstrationer som hålls varje måndag mot höga levnadskostnader och energikrisen. Ryktet gör gällande att en allians på högre nivå kan bli verklighet.

I Tyskland har situationen för den vanlige medborgaren blivit allt hårdare. Sanktionerna mot Ryssland har tvingat upp priserna på energi och livsmedel, samt en inflation som bara fortsätter att stiga. Sedan flera år tillbaka hålls det varje måndag en demonstration i flera tyska städer mot det politiska vanstyret.

Demonstrationernas paroll har varierat, från islamiseringen i Tyskland till de drakoniska restriktionerna som drevs igenom under pandemin. Tack vare deras regelbundenhet har demonstrationerna lyckats bygga upp en vana hos folket att varje måndag, tillsammans med sina medmänniskor göra sina röster hörda.

Bryr sig inte om vem som organiserar och deltar

En utveckling som har börjat ses alltmer är hur den ideologiska homogeniteten minskar. Tidigare har demonstrationerna setts som ett högerfenomen, men nu har stora mängder vänsteranhängare anslutit sig, rapporterar The Guardian.

Den svåra situation som uppstått under socialdemokraten Olaf Scholtzs regering, med konsekvenserna från sanktionerna och restriktionerna, har fått vänstern och högern att inse sina gemensamma intressen. Nu går kommunister och nationalister sida vid sida mot Scholzs globalistiska styre.

Enligt en studie som nyligen gjorts säger 67 procent av deltagarna att de inte bryr sig om vem som organiserar demonstrationen, det viktiga är dess paroll.

Parollen för de pågående demonstrationerna är ”Wut Winter” (sv. Arg Vinter), när i synnerhet energipriserna blir alltmer kännbara. Ett av kraven som lyfts är att regeringen ska låta reparera Nord Stream 2 för att kunna säkra gasleveranser från Ryssland.

Allians mellan partier

Det finns påståenden om att nationalistiska Alternative für Deutschland (sv. Alternativ för Tyskland), vänsterpolitiska Die Linke (sv. Vänstern), samt utbrytare från det socialdemokratiska partiet, Sahra Wagenknecht och hennes make, den tidigare finansministern Oskar Lafontaine, skulle kunna ingå en gemensam regeringsbildning.

Hur sannolikt en uppgörelse skulle vara går inte att säga, inte heller hur respektive parti skulle se på ett sådant förslag. Men om gräsrötterna driver på är det ingen omöjlig framtid.

Svensk frihetsaktivist kommenterar

Frihetsnytt har pratat med Petrit Latifi, som har arrangerat frihetsdemonstrationer, om nyheten att vänstern och högern till slut har börjat enas mot ett gemensamt mål.

”Det är ett uppvaknande som har skett där en del av vänstern har insett att de springer ärenden åt globalisterna och att lösningen är en slags frihetskamp, där både högern och vänstern går ihop, för att det ligger i deras intressen”, är Latifis kommentar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter