Högerparti vinner valet i Bulgarien

Bulgariens förre detta premiärminister Boyko Borissov vinner valet i Bulgarien med sitt högerparti GERB men förmodas få det svårt att leda landet. 

Ett nyval ägde rum under söndagen i Bulgarien och efter rösträkningen står det klart att högerpartiet GERB står som vinnare ledda av tidigare premiärministern Boyko Borissov som tjänade landet under större delen av tiden mellan 2009-2021. 

Splittringen i landet är stor och detta är landets fjärde nyval sedan april 2021 och folket har vid flera tillfällen demonstrerat mot den bulgariska regeringen.

Får svårt att bilda regering

Borissov har trots vinsten lågt förtroende i landet på grund av tidigare misstankar om korruption, att ha motarbetat en fri media och hans anknytningar till oligarker. 

Huruvida resultat kommer innebära förbättring i landet återstår att se då chanserna för Borissov och GERB partiet att bilda en koalitionsregering uppges svåra då det innebär ett nödvändigt samarbete med flera politiska motståndare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter